Radioposusje
- 28.03.2022.

14. Festival religiozne drame u Posušju koji je započeo u ponedjeljak 7. ožujka, zatvara se večeras predstavom „Lijepa uskrsna priča“, predstavom koju će nam izvesti frama Posušje. Predstava će se odigrato u kripti posuške crkve s početkom u 19 sati. 

Predstavu su pripremili framaši koji su i članovi dramske sekcije Frame Posušje, a pod vodstvom fra Joze Hrkaća. „Deset glumaca Frame je zadnja dva mjeseca pripremalo svaki detalj predstave. Tema predstave je odlazak našega naroda u inozemstvo za boljim životom. Kako se s time nose članovi obitelji koji ostaju ovdje usamljeni, te što oni rade u vrijeme blagdana kada je vrijeme obiteljskih okupljanja. Radnja je takva da će se s njom moći mnogi naši ljudi poistovjetiti, a isto tako mislimo da ćemo sve vas koji dođete uspijeti i nasmijati“, poručili su članovi dramske sekcije Frame Posušje.

Podsjetimo, festival religiozne drame u Posušju je otvorila frama Humac s predstavom „Sveti Patrik i sveta Filomena“. Već idućeg ponedjeljka predstavu je odigrala Frama Široki Brijeg. Riječ je bilo o predstavi „Chiaroscuro“. Treći tjedan festivala nastupila je frama Mostar s predstavom „Božanstvena komedija".

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)