Radioposusje
- 18.09.2021.

Nakon što je manifestacija „Književna večer s književnicima s područja ŽZH“ upriličena u Grudama i Ljubuškom, ista je upriličena i u Posušju u organizaciji Gradske knjižnice "Fra Petar Bakula" Posušje.

Na manifestaciji su sudjelovali spisatelji i književnici iz Posušja, Ljubuškog, Gruda i Širokog Brijega, koji su emotivnim i snažnim interpretacijama uveselili sve prisutne.

„Ovakva druženja za mene su neprocjenjiva, ljudi ne znaju koliko ovo fino izgleda i da je zapravo veliko osvježenje  za sve koji dođu. Slušanje poezije je hrana za našu dušu i raspiruje našu maštu, te nam otvara nove vidike“, izjavila je za naš radio književnica Marija Lovrić Crnjac, koja je prisutne oduševila emotivnim interpretacijama svojih pjesama.

„Ljetos smo došli na ideju da naizmjenično po gradovima i općinama naše županije odradimo ove susrete, da damo šansu mladima i onima koji su već afirmirani pjesnici i to se pokazalo kao dobra ideja. Mi ćemo nadograđivati ove susrete, i nadam se da će biti tradicija. Nastojati ćemo za neko vrijeme prirediti još neke književne susrete možda čak u područnoj školi u Rakitnu ili u Viru, a ideja je da se susreti upriliče za vrijeme nastave kako bi i učenici mogli biti dio ove priče“, kazao je ravnatelj Gradske knjižnice „Fra Petar Bakula“ Posušje, Ljubo Kovač.

Podsjećamo, u srpnju tekuće godine upriličen je četvrti okrugli stol predstavnika gradskih knjižnica s područja Županije Zapadnohercegovačke, na istome je, među ostalim, dogovorena zajednička manifestacija „Književna večer s književnicima s područja ŽZH“.

Nakon Posušja, posljednja ovogodišnja, četvrta po redu, manifestacija Književna večer s književnicima s područja ŽZH” upriličit će se u petak 24. rujna, s početkom u 19 sati, u Gradskoj knjižnici u Širokom Brijegu.

 

Radioposusje.ba