Radioposusje
- 30.04.2021.

Jučer je Košarkaški klub Posušje pobijedio HKK Grude u gostima s 80:69 te tako s ukupnih 3:1 u pobjedama osvojio naslov prvaka lige Košarkaškog saveza Herceg-Bosne i izborio plasman u košarkašku Premijer ligu Bosne i Hercegovine sljedeće sezone.

Nakon utakmice i ovog velikog uspjeha medijima su se obratili trener KK Posušje Robert Jurišić te iskusni igrači Tomislav Ramljak i Ante Čutura a evo što su rekli:

Trener Jurišić: Igrali smo odlučnu utakmicu nakon nervozne utakmice u Posušju propustili smo tu šansu da gori osvojimo titulu a ovdje smo to puno lakše učinili. I Gruđani su ovdje kao i mi gore izgorjeli pred domaćim navijačima, presudila je na kraju kvaliteta i duža klupa, sretan sam došli smo do kraja i zasluženo smo prvaci Herceg-Bosne. Nikola Lebo nam na veselje i na žalost odlazi u Široki Brijeg, on je vrhunski talent, odigrao je fantastičnu sezonu kao i ovu posljednju utakmicu te mi je jako drago da su ga mogli svi vidjeti u izravnom TV prijenosu. Svi sportovi pate bez gledatelja, vidjeli smo danas kako je drugačija atmosfera kad dođe nekoliko navijača i nadam se da će ovo proći i da ćemo sljedeću sezonu igrati pred našim navijačima jer je Posušje poznato da ima vrhunsku publiku. Ja mogu reći da se pripremamo za Premijer ligu imamo neke uvijete koje ćemo mislim ispuniti i da će Posušje konačno vidjeti Prvoligaške ekipe na domaćem parketu.

Ante Čutura: Osjećam se super, ovo je moja prva titula. Igram košarku ne znam koliko i nikada do sada nisam uspio osvojiti tako da mi je baš neizmjerno drago. Prije svega čestitke momcima i našim trenerima na cijeloj sezoni. Kompletna finalna serija je bila jako zanimljiva, bilo je dosta dobrih poteza a najveći dobitak je publika jer igrati bez i s navijačima se ne može usporediti. Ovdje je došlo “pola Posušja”, Gruđana isto tako i bila je fantastična atmosfera. Još jednom čestitke svima i protivnicima na fer borbi.

Tomislav Ramljak: Uvijek je bolje igrati pred publikom nego bez njih jer nije to taj osjećaj, sport se igra zbog navijača tako da je ovo bila milina igrati, došlo je puno naših iz Posušja i drago mi je da smo napokon uspjeli osvojiti naslov. Grude su nas malo iznenadile prošlu utakmicu ali na veći broj utakmica kvaliteta mora doći do izražaja te smo očekivano slavili no svaka čast Grudama na fer i korektnoj borbi stvarno je finale bilo dobro.

Radioposusje.ba