Radioposusje
- 15.10.2021.

Zajedničkim nastupom u projektu „Uređivanje javnih površina u Gradu Imotskom i Općini Posušje“ u sklopu Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Posušje i Imotski su ostvarili pravo na korištenje 160.000,00 kuna za unaprjeđenje i očuvanje lokalne infrastrukture, s naglaskom na promociju zdravog života.

Konkretno, kada je riječ o Posušju, sredstva će biti utrošena za uređenje još jedne zelene površine na području naselja Meljakuša, a s ciljem kreiranja prikladnijeg ambijenta za boravak djece i naših žitelja. Sredstva za provedbu navedenog Programa osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Ovakvim i sličnim aktivnostima na prekograničnoj razini postiže se i teži održivosti razvoja lokalnih zajednica u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture.

Ovo nije jedini primjer dobre prakse kada je riječ o suradnji Posuškog i Imotskog. U tijeku je natječaj za izradu glavnog projekta za izgradnju pročistača vode na Senjakovini koji se također izvodi putem prekogranične suradnje, a od čega će, kada se cjelokupan projekt završi, koristi imati žitelji obje općine.

Također, suradnja između ove dvije institucije se ogleda i na niz drugih polja kroz različite oblike.

Vodstvo Općine Posušje izrazilo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su istaknuli kako su ovo dobri temelji za njen nastavak, a sve u cilju razvoja naše lokalne zajednice ali i lokalne zajednice naših partnera.