Radioposusje
- 10.09.2019.

Općina Posušje je priopćila da su se konačno u općinskom proračunu stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza đaka. Rukovodstvo Općine odlučilo se na ovaj potez, te će nakon jučer održanog Kolegija uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog odluke stavljanja izvan snage postojeće Odluke o plaćanju participacije prijevoza đaka.

"Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz đaka utvrđene, natječajna procedura za trogodišnji period provedena. Došli smo u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad.

Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim školarcima“, kazao je općinski načelnik Branko Bago.

Neslužbeno doznajemo da bi se ova inicijativa mogla naći već na idućoj sjednici općinskog vijeća, te da bi učenici koji se voze autobusom do škole već od ovoga mjeseca mogli biti oslobođeni plaćanja prijevoza. 

Radioposusje.ba