Radioposusje
- 18.12.2019.

Vir – udruga mladih (VUM ) po prvi put organizira manifestaciju pod nazivom „Advent u Viru 2019.“ koja će se održati ispred Osnovne škole Franica Dall'era u Viru u subotu, 21. prosinca 2019. godine s početkom u 17.00 sati.

„Glavni cilj manifestacije je približiti osjećaj zajedništva i oživjeti duh Božića u ovoj maloj zajednici. Pružiti priliku, pogotovo mladim ljudima da Advent ne moraju tražiti po velikim metropolama, nego da ga mogu imati i u svome kraju. Kroz bogat glazbeni, gastronomski i etno program Vir – udruga mladih potrudit će se u Viru oživjeti običaj okupljanja u ove blagdanske dane“, istaknuo je Ivan Polić, predsjednik VUM-a.

Podsjećamo vas kako su mladi krajem studenog održali jako uspješnu Kazališnu večer kao svojevrsnu uvertiru za Advent u Viru. Tijekom igrokaza koji su osmislili i režirali sami tražilo se mjesto više u prostoru u kojem se održavaju priredbe u virskoj školi. Ovoga puta pozivaju na okupljanje ispred središnje škole. Sve je spremno, još samo da vrijeme posluži.

Otvaranje manifestacije „Advent u Viru 2019.“ bit će upriličeno puštanjem lampiona u 17.00 sati, a nakon toga će uslijediti nastupi kulturno-umjetničkih društava „Crvenice“  iz Crvenica kraj Tomislavgrada i „Vrisak“ iz Vira. Mlada glazbenica Ivana Jukić nastupit će s nekoliko pjesama . Vrhunac večeri donijet će nastup talentiranog mladog glazbenog dua „Sestre Ramljak“ iz Međugorja koje su svoju popularnost stekle nastupima u hrvatskom natjecanju  „Supertalent“, a gostima manifestacije „Advent u Viru 2019.“ obogatit će večer izvedbama različitih duhovnih, pop i ostalih pjesama. Ne manje važan i isto tako popularan tamburaški sastav „Forte“ zadužen je za završni dio večeri i dobru zabavu do kasno u noć. Posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda i kuhano vino.  Na kraju same manifestacije bit će upriličen vatromet.

Budite dio ovog nezaboravnog i , nadamo se, tradicionalnog druženja u Viru, pozivaju mladi iz VUM-a.

radioposusje.ba