Radioposusje
- 13.03.2023.

Protekle subote taekwondo klub "Poskok" otvorio je novu sezonu natjecanja nakon tri mjeseca stanke. Seniori, mlađi kadeti i formaši nastupili su na Državnom prvenstvu u Mostaru, a kadeti i juniori na kvalifikacijskom međunarodnom turniru Knin OPEN u Kninu.

Na obje strane konkurencija je bila brojna i kvalitetna. Posuški sportaši izborili su se za ukupno 8 medalja.

Na Državnom prvenstvu u formama, najuspješnija je bila Jelena Penava koja je osvojila zlatnu medalju.

Srebrne medalje u toj disciplini osvojili su Marta Grubišić i Matej Bešlić, a brončanu Rafaela Čutura.

U disciplini sportske borbe brončanu medalju osvojio je Marko Bakula. Bez medalje su ostali Mija Begić, Anđa Tomić, Filip Biško, Tomislav Senjak, David Šego i Karlo Galić.

Na natjecanju u Kninu najuspješniji je bio David Milićević koji nakon dvije uvjerljive pobjede u konkurenciji juniora do 59 kg gubi fiinalni meč rezultatom 2:1 od predstavnika iz Zagreba.

Osim njega brončane medalje na ovom natjecanju osvojili su junior Ivano Zlopaša i kadet Boris Gavrić. Juniorka Filipa Bašić je pobjedila prvo kolo, ali je u natjecanje ušla ozlijeđena. U borbi za medalju tijesno gubi od predstavnice iz Bijelovara.

Bez medalje su također ostali Anamarija Miličević, Šimun Topić, Antea Kraljević i Dominik Jukić. Tim u Mostaru vodili su treneri Lucija Bašić i Karlo Galić, a u Kninu Petar Boban.

Osim njih medalje su osvojili i naši bivši članovi koji su nastupili za mostarski studentski klub, seniorka Martina Grubišić ovojila je zlatnu medalju i proglašena je najboljom formašicom prvenstva. Senior Marjan Bašić osvojio je srebrnu medalju. 

„Nakon malo duže pauze pd natjecanja i dosta problema sa ozljedama lagano se vraćamo u natjecateljsku formu. Skoro cijelom timu je ovo prijelazna godina iz kadeta u juniore pa će sigurno prvi dio sezone biti jako težak i neizvjesan. David Milićević je prešao u uzrast juniora te je promjenio i kategoriju, ali se dobro snašao i pokazao da ga čeka uspješna juniorska karijera. Dolazi nam nova generacije boraca koji su svojim borbama pokazali da nemoramo strahovati za rezultate, iako su ovaj put izostali. Nakon nekoliko godina pauze povratkom trenerice Lucije u klub oformili smo tim formaša koji je bio uspješan na Državnom prvenstvu. Čestitam svima na nastupu, a posebno osvajačima medalja, također čestitam našoj Luciji i taekwondo klubu Student na uspješnoj organizaciji i domaćinstvu Prvenstva. Hvala svima koji su nam pomogli oko organizacije odlaska na ova natjecanja a posebno roditeljima naših članova“, kazao je trener u TKD klubu „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Članove TKD kluba „Poskok“ Posušje sada očekuju nastupi na međunarodnom turniru u Imotskom i Državnom prvenstvu za kadete i juniore u Zenici. U nastavku sezone Klub očekuju nastupi na međunarodnom. Natjecanju u Imotskom i Državnom prvenstvu za kadete i juniore u Zenici. 

Radioposusje.ba (Z. Pišković)