Radioposusje
- 06.06.2019.

Malonogometni turnir sveti Ivan Rakitno započeo je sinoć na igralištu osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu. Riječ je o tradicionalnom turniru koji se već dugi niz godina održava u susret zaštitniku Poklečana, svetom Ivanu. Organizator ovogodišnjeg izdanja je OŠ „Ante Brune Bušića“ Rakitno. „Prvi je ovo put da turnir organizira naša škola. Ove godine imamo 9 seniorskih ekipa i 5 ekipa učenika koji pohađaju našu školu. Već duži niz godina ekipe na ovom turniru su isključivo one s područja Rakitna“, kazao je na samom početku turnira ravnatelj OŠ „Ante Bruno Bušić“ Marin Markota.

Kada su u pitanju seniorske ekipe, one su podijeljene u dvije skupine, dvije prve ekipe u skupini idu u polufinale, a drugi i treći razigravaju za sljedeća dva polufinalista. Svake večeri kada se igra turnir, utakmice započinju u 19 sati utakmicom mladih, a nastavljaju se utakmicama u 20, 21 i 22 sata seniora. Finale i polufinale turnira zakazani su za 23. lipnja.

Svaku večer turnira posjetitelje očekuje bogata tombola i vrijedne nagrade, a ona glavna nagrada bit će izvučena na finalnoj večeri. Najsretnijeg očekuje skuter. „Važno je napomenuti da sav prihod na turniru ide za obnovu svlačionica u našoj školi i jednog sanitarnog čvora“, kazao je ravnatelj Markota. Dodao je da se zahvaljuje svim sponzorima koji su podržali turnir.

Malonogometni turnir Sveti Ivan Rakitno održava se kao jedan od deset sportskih događaja u sklopu kulturno – zabavne i športske manifestacije „Posuško lito 2019.“.

Radioposusje.ba