Radioposusje
- 18.09.2019.

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne na čelu s Ivanom Sivrićem, raspisuje Nagradni natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni), priopćeno je iz Vicepostulature.

Radovi se šalju najkasnije do 15. prosinca na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. Radovi mogu biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na „X. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ koji će se održati od 4. do 7. veljače 2020.

Iz Vicepostulature su pozvali osnovne i srednje škole, te Sveučilište u Mostaru da održavaju prigodna predavanja o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

radioposusje.ba