Radioposusje
- 18.01.2020.

U subotu,18.siječnja 2020. mladi iz Vira su proveli humanitarnu akciju tijekom koje su prikupljali potrepštine za svoje župljane kojima je pomoć potrebna. Mladi su zamoljeni pomoći jednoj osobi, ali su odlučili napraviti jednu širu akciju. Ovo je prva službena humanitarna akcija koju organizira VUM- Vir udruga mladih, uz obavijesti koje su upućivali putem medija, pa tako i našeg radija. Mladi su i do sada djelovali humanitarno između ostalog i kroz aktivnosti Vijeća mladih općine Posušje i može se slobodno reći da su upoznati s potrebama ljudi kojima je potrebna pomoć zajednice. A takvih ima, iako njihov broj, na sreću, nije velik, kažu mladi iz VUM-a.  

Potrepštine su se prikupljale u uredu Udruge koji se nalazi u OŠ Franice Dall'era u Viru. Odzivom na subotnju akciju su jako zadovoljni, a prikupljene potrepštine bit će ovih dana uručene potrebitima. Predsjednik VUM-a Ivan Polić zahvalio je svima koji su se odazvali ovoj akciji. „Sve  što ste učinili vratit će vam se stostruko. VUM  najiskrenije zahvaljuje na svim donacijama i na izrazima podrške. Ostanite uvijek tako dobri i široke ruke“, istaknuo je Ivan citiravši Isusove riječi: 'Što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste.' (Mt 25, 45)“. Posebno su ih obradovali učenici OŠ Franice Dall'era koji su se priključili akciji.

Naša nas vjera uči da činimo dobro i doista je zadovoljstvo vidjeti dobrotu na djelu. Pridružujemo se zahvalama svima koji su se odazvali ovoj akciji.

radioposusje.ba