Radioposusje
- 31.03.2020.

Hercegovinai.info javlja da je društvo Vokel iz Posušja opremilo 20 sanitarnih jedinica SKB Mostar suvremenim, beskontaktnim, senzorskim i higijenskim pipama/česmama s baterijskim napajanjem njemačkog proizvođača Grohe. Riječ je o pipama na senzore, a sve u svrhu prevencije širenja pandemije korona virusom. Iz Vokela je za hercegovina.info potvrđeno da su još prije dva tjedna započeli donatorsku akciju znatnog unaprijeđenja higijenskih standarda u 13 bolničkih i 6 zdravstvenih ustanova diljem Bosne i Hercegovine, ali i u Hrvatskoj. Tako je opremljeno 200 sanitarnih jedinica u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Livnu, Brčkom, Bijeljini, Novoj Biloj, Prijedoru, Jajcu, Orašju, Splitu, Dubrovniku te domovima zdravlja u Širokom Brijegu, Trebinju, Grudama, Jajcu, Tomislavgradu i Imotskom. Iz Vokela je poručeno kako je prioritet bila efikasnost donacije, te su upravo zbog toga bolnice i domovi zdravlja opremljeni proizvodima koji znatno unaprijeđuju higijenske standarde i pomažu borbu protiv virusa, upravo na onim mjestima gdje je žirenje virusa najizglednije i najpogubnije, a sve u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Iz Vokela su za Hercegovinu.info potvrdili da se u sklopu akcije očekuju i velike količine medicinske opreme koja je već u avionskom prijevozu. Riječ je o maskama, zaštitnim odjelima, rukavicama i zaštitnim naočalama od provjerenog proizvođača. Ta će oprema biti namijenjena SKB Mostar koji se trenutno suočava s najvećim manjkom opreme, a s velikom brojem pacijenata iz Posušja gdje se nalazi sjedipte tvrtke.

Zanimljivo je napomenuti da je društvo Vokel osigurao i besplatnu ugradnju donirane opreme u sanitarnim jedinicama. Vrijednost svih ovih donacija je oko 150 000 maraka, piše hercegovina.info.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Hercegovina.info na poveznici ispod:

https://www.hercegovina.info/vijesti/vokel-opremio-bolnice-donatorska-akcija-od-150-tisuca-maraka/183840/

Mnoge posuške tvrtke donirale su SKB Mostar

I druge tvrtke iz Posušje pokazale su svoju društvenu odgovornost donirajući SKB Mostar. Tako na internetskim starnicama mostarske bolnice stoji da su bolnici donirali  Planet d.o.o (10 000 KM), MIVIKO d.o.o (10 000 KM), Lončarplast (5 000 KM), KTM – Brina (5 000 KM), Ljekarna „Blanka“ Posušje (1000 KM), Mesna industrija Rakitno donirala je hrane u vrijednosti od 4 065.35 KM. Na popisu je i niz pojedinaca koji su nesebično izdvojili za pomoć mostarskoj bolnici.

Više na poveznici:

https://www.skbm.ba/2020/03/31/popis-donatora/