Radioposusje
- 13.02.2020.

Kompanija Kolektiv i vodeći portal za zapošljavanje u BiH – Posao.ba već 14. godinu organizuju najveće istraživanje o percepciji najpoželjnijih poslodavaca na području BiH. Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca u  Bosni i Hercegovini prethodi dvomjesečno online istraživanje dostupno javnosti na www.posao.ba, koja daje svoj glas i ocjenjuje koje kompanije su prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.

Cilj istraživanja

Cilj istraživanja „Najpoželjniji poslodavac2 je odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima i nude dobre uvjete za rad, razvoj i edukaciju. Na taj se način i kompanije dodatno motiviraju unaprijediti svoje odnose prema zaposlenicima te ulažu u razvoj zaposlenih kao i da izgrađuju brend poslodavca. S druge strane, cilj je unaprijediti imidž privatnog sektora kao poslodavca i potaknuti osobe koje traže posao da se zapošljavaju u privatnom sektoru.

Kako glasati i osvojiti vrijednu nagradu

Građani u anketi navode one poslodavce kod kojih bi najviše voljeli raditi i otkrivaju razloge zbog kojih su baš oni zaslužili mjesto na njihovom popisu najpoželjnijih.  Tako su u prošlogodišnjem istraživanju ispitanici kod poslodavaca najviše cijenili dobar odnos prema zaposlenicima, a odmah potom i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca nalaze se i visoka kvaliteta proizvoda ili usluga kao i sigurnost zadržavanja posla.

U ovogodišnjem online istraživanju mogu sudjelovati svi, a slučajnim odabirom jednog od sudionika istraživanja nagrađujemo i vrijednom nagradom, mobilnim telefonom Xiaomi Mi note 10. Istraživanje je otvoreno do kraja travnja. a možete mu pristupiti OVDJE.

Budite Najpoželjniji

Snažan brend poslodavca, prema mišljenju većine stručnjaka za regrutaciju, presudan je faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata. S tim se slažu i oni koji traže posao, jer čak 61% kandidata mlađih od 40 godina će razmatrati ponudu za posao u odnosu na to kakvu reputaciju kompanija nosi sa sobom.

Jednostavno je - “Najpoželjniji poslodavac“ je najpoželjniji jer svi žele raditi kod njega, i to je priznanje koje omogućava kompaniji da se pozicionira u svijesti onoga koji traži posao kao mjesto na kojem bi oni željeli raditi i napredovati. Takođe, postojećim uposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH, što doprinosi njihovom općem zadovoljstvu i povećanoj produktivnosti kao i motivaciji na radnom mjestu.

Zanima vas nalazi li se vaša tvrtka na popisu „Najpoželjnijih poslodavac“? Sudjelujte u istraživanju i saznajte!

Radioposusje.ba