Radioposusje
- 03.11.2018.

Nakon odigranih osam prvenstvenih kola, veterani NK Posušja bez poraza su završili na čelu ljestvice jesenskog dijela prvenstva Regionalne nogometne lige veterana.

Jedinu utakmicu s koje nisu donijeli puni plijen odigrali su u Tomislavgradu sa istoimenim domaćinom, gdje su uz dobru igru – uvijek opasnom i neugodnom protivniku odnijeli bod i tako ga iza sebe ostavili još dalje u utrci za novu šampionsku titulu.

Posuški veterani odigrali su nekoliko zaostalih utakmica o kojima nismo do sada izvještavali, pa ih navodimo redom.

Najprije su kod kuće – u sklopu sedmog prvenstvenog kola, golovima Vranjkovića i Nenadića svladali ekipu Mračaja iz Runovića sa rezultatom 2:0, a potom u gostima zaostalu utakmicu šestog kola sa Tomislavom odigrali 1:1, a gol je nakon traljave intervencije golmana Letice postigao Anđelko Ramljak.

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva na Mokrom docu u Posušju odigran je susjedski derbi između ekipa Nk Rakitna i NK Posušja, a konačni rezultata bio je 2:0 za Posušje.

U ovom meču igrao se lijep i zanimljiv nogomet, u maniri pravog natjecateljskog ali i prijateljskog susreta – bez ijednog grubog starta, psovke i ružnih riječi, kako to i dolikuje pravim sportašima i sportskim prijateljima.

Posušje je od samog početka utakmice pokazalo da su s pravom lider na ljestvici, i da im u ovom trenutku nema konkurenta za osvajanje titule šampiona sezone u RNLV 2018/19.

Dobrim dodavanjima rastrčanih Čambera, Nenadića A. Ramljaka, u sredini terena – Posušani su posebno bili opasni i po bokovima preko brzonogih D. Ramljaka, Jukića, Senjaka i Petrica a nezaustavljivi u napadu su bili Mihalj i Knezović, koji su i postigli po jedan zgoditak.

Obrana na čelu sa britkim stoperima Panžićem i Bakulom, te brzonogim i kurpulentnim Jerkom Ćesićem, funkcionirala je cijeli tijek utakmice bezprijekorno. Svi prolazi prema posuškom golu bili su zatvoreni i na vrijeme sve nedoumice otklonjene.

Ovdje moramo posebno pohvaliti pristup igri Jerke Ćesića – Ljudine, koji je sa povređenom i nedovoljno zaliječenom nogom izrazio želju za igrom, a stratezi momčadi Posušja Rudo Marić i pomoćnik Slavo Begić udovoljili su njegovoj želji, a on je u maniri pravog okorjelog profesionalca stisnuo zube i nakon odlične partije uistinu opravdao njihovo povjerenje,.

Rakićani su također pokazali zrelost i kvalitetu igre. Njihov napredak iz sezone u sezonu je evidentan – svi uvažavaju njihovu igru i s pravom ih se pribojava većina veteranskih momčadi iz lige.

Osim što su se pokazali kao odlična i neugodna momčad na terenu, redovito nose epitaf vrsnog i nadasve ljubaznog domaćina trećeg poluvremena.
Posušje.net/M. Bešlić