Radioposusje
- 11.06.2019.

U  69. godini života jučer u jutarnjim satima nas je napustio umirovljeni profesor kemije Vinko Oreč, svima poznatiji kao “Kemos” .

Brojne generacije ostavio je obogaćene znanjem iz kemije, a pamtit ćemo ga po temeljitom i iznimno kvalitetnom radu. U svom dugogodišnjem radu bio je uvijek spreman za dobru šalu, a učenici koji bi zbijali iste nazivao bi „šaldžije“ ili “cirkusanti” . Često su učenici znali riješiti zadatak iz kemije, a da pritom ne napišu mjernu jedinicu. Gotovo uvijek profesor bi nadodao „čega, bajama?“. Učenike koji bi vodili razgovore u zadnjim klupama upozoravao je izrazom „priča, priča“, a one koji su htjeli odgovarati dočekalo bi poznato „bujrum“. Kada bi učenici nešto pokušali dokazati znao ih je profesor upitati „Mlijeka ti u prahu?“. Zbog navedenih izraza učenici su ga, među ostalim, ispratili u mirovinu s nekoliko vrećica bajama (badema) i mlijeka u prahu.

Pogrebna povorka kreće ispred mrtvačnice na groblju Martića Križ – Posušje, dana 11.06.2019. g. (utorak) u 17.00 sati. Pogreb pokojnika obavit će se na groblju Martića Križ. Izraze sućuti obitelj prima od 16.00 sati u mrtvačnici.

Iskrena sućut obitelji Oreč!

posuski.info