Radioposusje
- pet 06, 2018

U četvrtak, 14. lipnja 2018. održana je 12. Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje. Na skupštini, koja je  organizirana kao redovita i izvještajna, nazočila su 34 člana, a skupštinu je vodilo radno predsjedništvo: Ivan Pavković predsjednik, Pero Lončar dopredsjednik, Damir Vican predsjednik UO i Damir Lončar predsjednik NO.

Skupština je usvojila izvješće Nadzornog odbora, Financijsko izvješće za 2017. godinu, kao i izvješća o radu Upravnog odbora i Udruge.

Članovi Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) i u prošloj, 2017. godini, nastavili su s uspješnim poslovanjem, novim investicijama i  zapošljavanjem i postigli su odlične poslovne rezultate. Prihod članova UGP-a bio je nešto veći od 700 milijuna maraka, što je 9 posto više nego u 2016. godini. Nove investicije i veći prihod rezultirali su i novim zapošljavnjima pa je tako broj zaposlenih povećan za 5 posto ili 90 zaposlenika više u odnosu na 2016. Prosječan broj zaposlenih U 2017. kod članova UGP-a i vlasnički povezanih tvrtki u BiH, bio je 1.995.

Na skupštini je posebice istaknut problem uknjižbe vlasništva i drugih promjena u zemljišnim knjigama u Zemljišno-knjižnom uredu u Posušju, zbog kojeg gospodarstvenici, kao i svi stanovnici Posušja, trpe značajnu štetu. Granični prijelaz Osoje još uvijek nije izgrađen pa se na prijelaz granice čeka jako dugo.

Na rješavanju ova dva problema Udruga je, i do sada, poduzimala određene aktivnosti,  a nakon skupštine to će biti prioritet u njenom djelovanju, zaključak je 12. Skupštine.

Udruga gospodarstvenika Posušje