Radioposusje
- 20.09.2019.

Okupljanje regionalne nogometne U13 reprezentacije za djevojčice godišta 2006. i 2007, ali i 2008. održalo se jučer u Posušju na stadionu Mokri dolac. Organizator okupljanja je Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Samira Hurem izbornica ženske A reprezentacije u Bosni i Hercegovini je kazala da je trenutno u tijeku izrada strategije nacionalnih timova. „Nogometni savez Bosne i Hercegovine pokrenuo je još jedan korak u razvoju ženskog nogometa u zemlji. Nama je bitno koncentrirati se na sve talente u zemlji. Na ovom treningu u Posušju okupili smo sve djevojčice iz okruženja i ono što nam je bilo najvažnije je vidjeti da one znaju igrati nogomet“, kazala je trenerica Hurem. Dodala je da je NS BiH započeo praviti regionalne timove, njih ukupno 4 u Bosni i Hercegovini koji će imati turnire koji bi se trebali održavati u Zenici.

Na okupljanje se jučer odazvao veliki broj pozvanih igračica. Testirana je i praćena 41 nogometašica iz više klubova. Tu su bile nogometašice iz ŽNK Iskra Bugojno, ŽF/NK Emina Mostar, ŽNK Troglav Livno, ŽNK Brotnjo Čitluk, ŽNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje, ŽNK Široki Brijeg i ŽNK Inter Posušje koji je i bio domaćin. Najbolje igračice iz ovih klubova će biti odabrane i one će činiti jedan regionalni tim. „Pored svojih redovitih treninga, najbolje iz ovih klubova će barem dva puta mjesečno imati zajednički trening. Taj trening će biti po posebnom programu, odnosno nadogradnja onoga što se radi u matičnim klubovima“, kazala je izbornica Hurem.

Trener u ŽNK INter iz Posušja Toni Kovač je za naš  radio kazao da se domaći klub dobro predstavio. „Mislim da smo ostavili dojam i da ćemo imati barem jednu reprezentativku“, kazao je trener Kovač.

Prema riječima Samire Hurem, izbornice ženske A reprezentacije u Bosni i Hercegovini jučer održani trening u Posušju je pokazao da imamo jako puno talentiranih nogometašica. „Ne možemo imati kvalitetnu A reprezentaciju ako nemamo dobru bazu. Ovo što radimo zapravo je jedan dobar sustav koji se radi u razvijenim zemljama kada je u pitanju ženski nogomet. Tako da smo doista sretni jer smo ovo pokrenuli u našem ženskom nogometu“, kazala je izbornica Hurem.

Za dva ili tri dana bit će poznati rezultati. Stručni tim Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u sastavu Samira Hurem, Ivan Kvesić, Elma Basara i Ivana Vlaić koji je jučer boravio u Posušju zadovoljan je rezultatima te se nadaju kvalitetnom timu.

Radioposusje.ba