Radioposusje
- 14.05.2019.
 

Jubilarno deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći učenika osnovnih i srednjih škola ŽZH održat će se u Posušju, na Trgu hrvatskih branitelja i gradskom parku u četvrtak, 16. svibnja 2019. Na tjecanje organizira Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s Općinom Posušje i službama civilne zaštite. U sklopu natjecanja održat će se pokazna vježba sposobnosti struktura civilne zaštite – Gorske službe spašavanja, vatrogasaca te hitne medicinske pomoći.

Također će biti izvedena vježba uz simulirani požar i prometnu nesreću uz intervenciju hitnih službi koje će spašavati unesrećene.

Na natjecanju nastupa sedam ekipa osnovnih i srednjih škola s područja županije koje su pobijedile na općinskim, odnosno gradskom natjecanju iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelji će proći kroz četiri zahtjevna poligona na kojima će pokazati stečena znanja iz prve pomoći, simulirajući svakodnevne situacije u kojima se možemo naći. Na natjecanju sudjeluje preko 80 djece osnovne i srednjoškolske dobi, te preko 20 pripadnika hitnih službi.

Pokrovitelji natjecanja su Vlada ŽZH, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH i Općina Posušje. Svi zainteresirani građani imaju priliku pratiti ovaj događaj, navode organizatori, priopćenoje je iz Općine Posušje.

Podsjećamo, natjecanje i pokazna vježba održavaju se u četvrtak 16. svibnja s početkom u 12 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

radioposusje.ba