Radioposusje
- 19.01.2022.

Amerikanac Tyree Griffin (25 god, 178 cm, play ) potpisao ugovor do kraja sezone za Košarkaški klub Posušje. Prvo je to pojačanje za posuški klub nakon što su isti napustili Marko Ramljak (Spars, Sarajevo) i Ante Begić (Mattersburg, Austrija) i Dontay Caruthers (Široki Brijeg).

U svojoj dosadašnjoj karijeri Griffin je nastupao za sveučilišta Oklahoma State Cowboys, Southern Mississippi Golden Eagles i Mladost Zemun.

„U drugom djelu prvenstva želimo pružiti priliku igračima koji su manje sudjelovali u igri u prvom djelu prvenstva. U trenažni proces smo uključili i tri kadeta, pa smo doveli i novog Amerikanca da pokušamo nadoknaditi odlaske igrača. Nadamo s da će nam novi igrač pomoći ostvariti naše ciljeve do kraja prvenstva“, kazao je za naš radio trener Košarkaškog kluba Posušje Domagoj Kujundžić.

Košarkaški klub Posušje nakon trinaest odigranih kola košarkaške premjer lige je na omjeru od 8 pobjeda i 4 poraza što je dovoljno za sjajno 3. mjesto na ljestvici. Ispred su samo Borac i Široki Brijeg sa omjerom od 10 pobjeda i 2 poraza.

Spomenimo da u srijedu, 19. siječnja Posušje igra polufinale kupa Herceg Bosne s HKK Čapljina. Utakmica se igra u dvorani u Čapljini s početkom u 20 sati. U slučaju pobjede ekipe iz Posušja, finale Kupa Herceg Bosne igra se u Posušju. Prvi finalist kupa je ekipa Široki Brijeg kojoj je protivnik trebala biti ekipa Zrinjski iz Mostara, koja je pak odustala od utakmice, pa je time Široki prošao u finale.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković, foto: KK Posušje)