Radioposusje
- 14.05.2022.

U zagrebačkom Podsusedu danas (subota 14. svibanj) održalo se tradicionalno međunarodno taekwondo natjecanje "Susedgrad Sokol pokal" na kojem su posuški taekvondoaši Lucija Miličević i David Mililević osvojili zlatne medalje.

Na natjecanju je nastupilo više od 600 natjecatelja iz nekoliko država u disciplinama sportske borbe i formi za sve uzraste i kategorije. Natjecanje je bilo kriterijsko za ulazak u hrvatsku kadetsku taekwondo reprezentaciju te karta za nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu.

Taekwondo klub "Poskok" iz Posušja nastupio je sa svojih dvoje najboljih kadeta i ostvario stopostotni rezultat osvojivši dvije zlatne medalje. Nastupili su Lucija Miličević u kategoriji kadetkinja do 59 kilograma koja je prvoj borbi pobijedila drugu nositeljicu iz Karlovca rezultatom 10:7, u polufinalnoj borbi članicu splitskog taekwondo kluba Marjan rezultatom 16:1 a u finalu prvu nositeljicu iz Omiša rezultatom 14:0.

David Milićević je u kategoriji kadeta do 53 kilograma u prvom kolu pobijedio natjecatelja iz Čigre (Zagreb) rezultatom 6:3, u polufinalu je pobijedio natjecatelja iz Zaprešića rezultatom 23:21, a u finalu ponovno natjecatelja iz Čigre rezultatom 12:6.

Ovo je Davidu u 2022. godini četvrto zlato uz jedno srebro a Lucija je neporažena sa osvojenih pet zlatnih medalja.

Čestitke na ovim sjajnim rezultatima posuškim "poskocima" i treneru Petru Bobanu koji ih je pratio na ovom natjecanju. Već u nedjelju (15. svibna) njih troje i senior Ilija Jukić sudjelovat će na okupljanju taekwondo reprezentacije u Sarajevu. 

„Ovo natjecanje nam je bili jako važno da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na konkurenciju u susjedstvu i naši borci su pokazali da se mogu i tu boriti i pobjeđivati. Oni su u Bosni i Hercegovini dokazali da su najbolji u svojim kategorijama i da su na dobrom putu za ostvarivanje još većih rezultata. Osim posuških na ovo natjecanje vodio sam i kočerinske poskočice koje su pokazale da su na dobrom putu za ostvarivanje i međunarodnih rezultata, a posebno se istakla juniorka Martina Gašpar osvojivši brončanu medalju. Zahvaljujem se svima koji nas podržavaju i pomažu nam da realiziramo naše projekte, a posebno Sportskom savezu i Općini Posušje te  gradu Širokom Brijegu.  Naši sportaši su naši najbolji promicatelji  u zemlji i svjetu. Hvala i vama medijima bez kojih bi sav naš trud bio nezapažen“, kazao je za naš radio trener u TKD klubu  „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Najavio je i iduća natjecanja. „U sklopu priprema za nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu očekuju nas još nastupi na G2 turnirima u Austriji i Hrvatskoj te treninzi i pripreme sa klubom te reprezentacijom čiji sam i jedan od tri trenera“, najavio je trener Boban.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)