Radioposusje
- 13.09.2021.

Taekwondo klub "Poskok" iz Posušja ovoga vikenda je nastupio Kupu Bosne i Hercegovine u taekwondou. Kup se održao u Visokom, a njemu je nastupilo preko 500 natjecatelja u disciplinama sportake borbe i formi. Posušani su nastupili sa 10 natjecatelja i ostvarili solidan uspjeh.

Najuspješniji posuški borac bio je junior Ilija Jukić koji je osvojio zlatnu medalju s dvije pobjede deklasiravši svoju konkurenciju rezultatima 32:0 i 23:1. Ove pobjede su mu zasluženo donijele titulu najboljeg juniora na Kupu te siguran put na Europsko juniorsko prvenstvo.

Dobar nastup je zabilježila i kadetkinja Filipa Bašić koja je nakon dvije uvjerljive pobjede zaustavljena u finalu te osvojila srebrnu medalju.

Po jednu pobjedu zabilježili su Klara Grubišić koja je osvojila broncu, dok su David Milićević i Antea Kraljević osvojili srebro u svojim kategorijama. „Dobre nastupe su imali i ostali posuški borci ali nažalost bez pobjeda. Posuški juniori su zauzeli treće mjesto u poretku juniora“, kazao je za naš radio trener TKD kluba „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Taekwondoaši iz Kočerina pod vodstvom posuških trenera također zabilježili rezultate

Kočerinski poskoci su nastupili u dvije discipline: sportska borba i forme. Dok u sportskoj borbi nije ostvarena ni jedna pobjeda, ovaj put u formama se napravio jako dobar rezultat. Sestre Martina i Anamarija Gašpar nastupile su u formama i osvojile zlatne medalje. „Da bi uspjeh bio veći Martina je proglašena najuspješnijom formašicom na Kupu za što je dobila i pehar. Kočerinjanke su zauzele četvrto mjesto u ukupnom poretku formi“, kazao je za naš radio trener Petar Boban.

Poskoke su na ovo natjecanje vodili treneri Danijel i Petar Boban. „Na ovom natjecanju nastupili smo sa naša dva kluba i ostvarili dobar rezultat. Kategorije nisu bile baš popunjene u A klasi gdje smo nastupili, ali je konkurencija bila dobra. Što se tiče Posušana: od 6 finala njih 5 smo izgubili što nije dobro, ali sezona je tek krenula i fali svima borbi. Neki su promjenili kategorije i otišli u više što se osjetilo, iako su zabilježili dobar nastup. Tu posebno mogu istaknuti Luciju Miličević koja je tjesno izgubila od sada prvakinje kategorije. David Milićević i Bruno Knezović bili su jako blizu zlatne medalje. Kočerinjanke su imale solidan nastup u borbama, ali bez uspjeha. U formama su pokazale da idu sve više. Čestitam svima na nastupu a posebno Iliji Jukiću i Martini Gašpar na titulama najboljih u svojim kategorijama. Sada naše poskoke očekuje nastup na Prvenstvu Federacije u subotu u Zenici“, kazao je za naš radio trener Petar Boban.  

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković, FOTO: TKD klub Poskok Posušje)