Radioposusje
- 24.04.2019.

4. finalna utakmica prvenstva Herceg-Bosne igra se večeras od 19 sati u Čapljini. Igraju Posušje i Čapljina.

Košarkaši Posušja su u zadnjoj četvrtini treće utakmice pokazali da se nisu predali i da još vjeruju u titulu. Činilo se da će košarkaši Posušja zahvaljujući pobjedi u Čapljini za 1:1, treću finalnu utakmicu dočekati s psihološkom prednosti te pred domaćom publikom doći na korak do titule. U do vrha ispunjenoj gradskoj sportskoj dvorani ponovno smo u odličnoj atmosferi gledali utakmicu jako sličnu onim prethodnima. Čapljinci koncentrirano otvaraju susret i stvaraju prednost dok se domaćin u napadu jako muči oslanjajući se uglavnom na vanjski šut koji je u prvom poluvremenu bio katastrofalan. Unatoč vjerojatno najlošijih 28 minuta u čitavoj sezoni žuti su se uspjeli vratiti u utakmicu. Napokon je proradio šut izabranicima Josipa Plantaka koji uspijevaju za 10 minuta istopiti -27 do samo 5 poena zaostatka, ali za potpuni preokret je ipak bilo premalo vremena. Na kraju zaslužena pobjeda Čapljine rezultatom 54:62 i ukupno vodstvo 2:1.

Iduća utakmica se igra već večeras u GSD Čapljina s početkom u 19 sati. Posuški košarkaši se sigurno nisu predali te će dati sve od sebe da izbore majstoricu u Posušju.

Navijači su 100% uz žute i najavljuju ponovnu invaziju na Čapljinu. Osiguran je i besplatni autobus koji polazi u 17.30 sati ispred hotela u Posušju, a prijave za mjesto u autobusu su na facebook stranici KK Posušje i na stranici KN Poskoci Posušje 2001. Svi u Čapljinu! Posušje Vas treba!

kkposusje