Radioposusje
- 25.10.2019.

Stručni skup o očuvanju elemenata nematerijalne kulturne baštine održat će se u subotu 26. listopada u dvorani Skupštine Županije Zapadnohercegovačke

u Širokom Brijegu (Ulica Stjepana Radića 37b). Na stručnom skupu bit će organiziran i okrugli stol na temu očuvanja i digitalizacije elemenata nematerijalne kulturne baštine u Hercegovini. Stručni skup odvija se u sklopu projekta Digitalizacija elemenata nematerijalne kulturne baštine naroda u BiH.

Organizator Stručnog skupa je Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine (DTKB). Suorganizatori Stručnog skupa su Sekcija CIOFF-a za BiH i UHAKUD u BiH.

Izlagači na Stručnom skupu su stručnjaci za digitalizaciju, glazbu, ples, nematerijalnu kulturnu baštinu, primjenu UNESCO-ove konvencije o očuvanju nematerijalne kulturne baštine iz 2003., povijest, arheologiju, očuvanje prirodnog okruženja.

Sudionici Stručnog skupa su članovi kulturno - umjetničkih društava uključenih u očuvanje elemenata nematerijalne kulturne baštine.

Podršku u organizaciji Stručnog skupa dali su Grad Široki Brijeg, Županija Zapadnohercegovačka, Ministarstvo kulture i športa Županije Zapadnohercegovačka, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

radioposusje.ba