Radioposusje
- 02.04.2020.

Iz SKB Mostar smo zaprimili informaciju o još jednoj pozitivnoj osobi na Korona virus (Covid-19) s područja Širokog Brijega. Do sada je na prostoru ŽZH zaraženo 32 osobe (23 Široki Brijeg, 5 Grude, 4 Posušje), priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH je obavijestilo kako nije zabilježen nijedan prekršitelj policijskog sata, ograničenja kretanja za dobne skupine niti samoizolaciju u protekla 24 sata.

Prema zadnjim podacima od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, u samoizolaciji se nalazi 968 osoba, što predstavlja porast od 5 osoba u odnosu na prethodni dan.

U proteklim danima su otvorene službene stranice Stožera CZ ŽZH i na društvenim mrežama.

Iz Crvenog križa ŽZH smo obaviješteni o otvaranju žiroračuna za pomoć ugroženom pučanstvu (3381402286768697, svrha plaćanja: COVID-19).

S obzirom na brojne upite, podsjećamo da zabrana kretanja za osobe mlađe od 18 godina i starije od 65 godina vrijedi do daljnjega, osim u slučajevima odlasku doktoru, a uz prethodnu suglasnost zdravstvene ustanove, za medicinsko, sanitarno, kemijsko-tehnološko, farmaceutsko i ostalo stručno osoblje koje može biti angažirano po zapovjedi Stožera, vlasnicima i direktorima gospodarskih subjekata pod uvjetom da istima Stožer ŽZH nije zabranio rad, te da isti aktivno obavljaju gospodarsku djelatnost i pčelare koji su na dan 20. ožujka .2020. godine bili registrirani u Registru obiteljskih poljoprivrednih/gospodarstava općina/gradova.

Napominjemo, građani na ulicama-javnim površinama moraju poštivati epidemiološke zaštitne mjere obveznog nošenja maske, pamučne trake, šala i slično, te socijalnu distancu najmanje od 1,5 metra. Trenutno važi policijski sat od 20 do 5 sati. Broj operativnog centra je 121.

Radioposusje.ba