Radioposusje
- 12.02.2020.

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i pomoćnik  za organizaciju i operacije Dragan Kulić sastali su se danas (12. veljače 2020.) u Zvorniku sa zapovjednikom Postrojbe Granične policije Zvornik Muamerom Fazlagićem. 

Kako se navodi u priopćenju Granične policije, na sastanku je bilo riječi o stanju na državnoj granici, s naglaskom na istočnu granicu, kao i o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se što učinkovitije odgovorilo na pritisak ilegalnih migranata, čiji priljev se očekuje na proljeće. Konstatirano je i to da je u 2019. godini odvraćeno 6 006 migranata na području Zvornika, što je 25,86 % više u odnosu na 2018. godinu. U ilegalnom prelasku državne granice na području Zvornika je otkriveno 311 osoba u 2019., što je za 60,73 % manje u odnosu na 2018. godinu. Statistički podaci pokazuju da je neophodno pojačati mjere na području istočne granice. Iz navedenih razloga, formiran je iskusni tim policijskih službenika Granične policije BiH koji djeluje s ciljem pojačane kontrole nezakonitih migracija. 

"Unatoč problemima s kojima se svakodnevno susreće ova agencija i policijski službenici Granične policije BiH, počevši od nedostatka ljudstva i opreme, važno je istaknuti da Graničnoj policiji BiH sve vrijeme podršku u otkrivanju ilegalnih migranata pružaju pripadnici županijskih i entitetskih ministarstava unutarnjih poslova te da policijski službenici GPBiH ulažu maksimalni napor kako bi spriječili nezakonit prelazak državne granice, ali isto tako, uz mjere odvraćanja ilegalnih migranata, pripadnici GPBiH kontinuirano realiziraju ophodnje, nadzor i osmatranje, prikupljaju obavještajno-sigurnosne podatke, postavljaju zasjede i nadzorne punktove i realiziraju mješovite ophodnje uz zajedničku državnu granicu BiH sa susjednim zemljama", ističe se u priopćenju. 

GPBiH