Radioposusje
- 16.03.2020.

Upravni odbor Udruge “Festival klapske pisme Posušje” objavio je Natječaj za sudjelovanje na VII. Festivalu klapske pisme Posušje 2020. Pravo sudjelovanja na Festivalu imaju muške, ženske i mješovite klape. Klape će se natjecati u tri kategorije. Mješovite klape nastupit će u petak, 31. kolovoza 2020., muške u subotu, 1. kolovoza, te ženske u nedjelju 2. kolovoza.

Sve prijave primaju se na prijavnom obrascu, uz dostavu ostalih materijala propisanih Pravilnikom  do 16. travnja 2020. godine, isključivo putem mail-a na adresu: prijave@fkp-posusje.com Prijavni obrazac za sudjelovanje je sastavni dio ovog Natječaja i objavljen je na web stranici Festivala.

Organizator Festivala će odabranim klapama potvrditi sudjelovanje na Festivalu u roku od 15 dana od zatvaranja Natječaja. Prijavom na Festival, klape prihvaćaju uvjete Natječaja kao i odredbe i uvjete Pravilnika Festivala klapske pisme Posušje 2020, objavljene na web stranici Festivala.

Na Festivalu se dodjeljuju nagrade Stručnog žirija, publike te posebne nagrade, priznanja i zahvalnice. U kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa dodjeljuju se nagrade stručnog žirija za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto koje podrazumijevaju i novčanu nagradu. Prva nagrada stručnog žirija u kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa nosi naziv „Posuški stećak“.

Klape sudionice Festivala natječu se i za najbolju mušku, odnosno žensku i mješovitu klapu Festivala prema ocjeni publike. U sve tri kategorije dodjeljuje se Priznanje „Bura“. Ovo priznanje ne uključuje novčanu nagradu, priopćili su organizatori festivala.

Prijavni obrasci:

Natječaj FKP 2020

Festival-klapske-pisme-Posusje-2020-PRIJAVNI-OBRAZAC

Pravilnik FKP 2020

radioposusje.ba