Radioposusje
- 05.06.2019.

Godišnji koncert Osnovne glazbene škole Posušje održan je sinoć u posuškoj kinodvorani. Riječ je o redovitom koncertu koji se održava u povodu završetka nastavne godine, a mnogobrojna publika istinski je uživala  u izvedbama klasične glazbe na glasoviru, gitari, flauti i saksofonu. 

Nakon uvodnog pozdrava ravnatelja OGŠ Posušje prof. Ljube Begića, otpočelo je muziciranje. Koncert je otvoren uz nastup Malog zbora Osnovne glazbene škole, a završio je nastupom Velikoga zbora. U sklopu programa čuli smo izvedbe polaznika škole, od nižih prema višim razredima,  koji su nastupali samostalno ili uz pratnju, te trio flauta. Učenike su za nastupe pripremali profesori Antonija Pešorda, Kristina Boras, Jelena Mandić, Ana Marija Milićević, Ivica Čondrić, Ivan Radoš, Ljubo Begić, Brigita Baćak i Ante Bonić.

U drugom dijelu programa nastupili su ovogodišnji osvajači glazbenih nagrada na 22. Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe, održanom u travnju u Bihaću. Posušku školu su na ovom natjecanju predstavljala dva učenika na gitari, Luka Žulj, koji je za svoju izvedbu osvojio drugu nagradu i Josip Polić, kojem je pripala treća nagrada. Za postignute rezultate priznanja im je ispred OGŠ Posušje uručio ravnatelj Ljubo Begić. Također, ovim iznimnim učenicima, prizanja i nagrade ispred Općine Posušje uručili su načelnik Branko Bago i njegova pomoćnica Ivanka Arapović Galić.

Koncert Osnovne glazbene škole Posušje izveden je u sklopu bogatoga kulturno-zabavnog dijela programa Posuškog lita 2019.  

radioposusje.ba

FOTO: općina-posusje.ba