Radioposusje
- 16.03.2020.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović iznio je prijedlog da se, na razini ministara prometa zemalja u okruženju, uspostavi komunikacija koja će omogućiti protok robe između zemalja, a tako i u tranzitu.

"Kako se globalni problem u vezi sa pandemijom bolesti COVID-19 usložnjava iz dana u dan, tako i države preduzimaju mjere koje se zasnivaju na preporukama zdravstvenog sektora. Međutim, realan problem koji imaju sve zemlje jesu smetnje u protoku robe, posebno u međunarodnom prometu, pa je potrebno preduzeti dodatne mjere kako bi se ublažile posljedice po privredu", ističe se u priopćenju Minisatsrstva komunikacija i prometa BiH. 

Ministar Mitrović predložio je stoga da se dogovore i usaglase adekvatni prometni koridori kako bi se što manje opteretili gospodarstvenici. "Zajedničko djelovanje u ovako izuzetno teškoj situaciji je sada od presudnog značaja, posebno kad je prijevoz prehrambenih i zdravstvenih proizvoda u pitanju, ali i svih drugih sirovina i proizvoda koji su podrška osnovnoj djelatnosti privrednika, a sve kako bi se uklonile barijere koje danas postoje, te definirali prometni koridori koji bi bili isključivo namijenjeni protoku robe cestovnim putem", priopćeno je iz  Ministartstva komunikacija i prometa BiH. 

(radioposusje.ba)

Foto: Ilustracija