Radioposusje
- 12.05.2020.

Upravni odbor Hrvatskoga kulturnog društva Napredak, podružnice Posušje raspisao je Natječaj za najbolji literarni rad na ikavici s ciljem očuvanja izvornoga jezičnog izričaja našega kraja, zapadno-hercegovačke ikavice.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju autori s područja općine Posušje. Radovi mogu biti napisani u obliku pjesme, kratke priče ili dramskog teksta s temama i motivima iz hercegovačkog života, ne smiju biti ranije objavljivani, a za najbolje radove organizator će osigurati nagrade. 

Ovo je šesta godina kako se organizira ovaj natječaj. Dosadašnjih godina radovi su predstavljani tijekom Večeri ikavice organizirane u sklopu Posuškoga lita. Kako je 2019. godine proslavljen mini jubilej, radovi pristigli na prethodnih pet natječaja objavljeni su prošle godine u knjizi nazvanoj po sloganu natječaja „Reka san ti“.

Prijave se dostavljaju putem pošte na adresu Napretka najkasnije do 1. srpnja 2020 na adresu: HKD Napredak, podružnica Posušje; fra Grge Martića bb; 88 240 Posušje ili na e-mail: napredakposusje@gmail.com s naznakom za Natječaj. 

radioposusje.ba

Više detalja o natječaju pogledajte u slici ispod: