Radioposusje
- 29.08.2020.

Posušje je u okviru 4. kola prve lige FBiH osvojilo nova tri boda. Rezultatom 1:0 pobijedili su klub Rudar iz Kaknja, a pogodak za Posušje je upisao Ivan Bešlić u 55. minuti utakmice.

Trener Posušja Denis Ćorić je čestitao igračima na pobjedi i dobro odigranoj utakmici. „Cijeli tjedan smo imali igračkih problema, zdravstvenih, ali dečki su glavu skupili i odigrali jednu fantastičnu utakmicu svih 90 minuta. Od prve minute smo krenuli agresivno, čvrsto i jako. Pokušali smo zabiti gol, nismo, ali smo lomili i lomili protivnika i prvo poluvrijeme uz dvije – tri stopostotne šanse nismo uspjeli dati gol. Na poluvremenu smo se dogovorili da budemo mirni, staloženi i da će doći gol. I hvala dragome Bogu došla je ta prilika, situacija gdje smo zabili gol. Kasnije nas protivnik nije uspio ugroziti niti jednom. Sasvim zasluženo smo osvojili tri boda i s ovom pobjedom ostajemo pri vrhu tablice“, kazao je trener Ćorić.

Bećin Mehanović, trener Rudara iz Kaknja je kazao da je utakmica bila jedna dobra nogometna predstava. „Posušje je pokazalo da je dobra i kvalitetna nogometna ekipa, jaka na lopti. Mi smo se danas opredijelili na igru iz kontra napada i pokušavali sačuvati svoj gol. Uspijevalo nam je, ali jedna mala nepažnja u obrani  koštala nas je gola. Onda smo i mi preuzeli inicijativu, ali Posušje je znalački sačuvalo stečenu prednost i njihova su zaslužena tri boda“, zaključio je trener Mehanović.

Iduće kolo Posušje gostuje kod HNK Čapljine. Najavljujući iduće gostovanje, trener Ćorić je kazao da je Čapljina nezgodan protivnik i nezgodan teren. „Mi ćemo vidjeti s čim raspolažemo. Imamo dva igrača koja su kartonirana, ali mi se idemo nadigravati i ostati neporaženi“, kazao je trener Ćorić.

U ukupnom poretku nakon 4 odigrana kola, Posušje je zauzelo drugu poziciju s 9 bodova. Isti broj bodova ima prvoplasirani Vis Sim Bau koji ima i utakmicu manje.

Podsjetimo da je za ovu utakmicu HŠK Posušje organizirao i prodaju karata kako bi na taj način navijači pomogli klubu, a klub se odužio simboličnim nagradama za troje najsretnijih u tomboli. Ovim povodom klub je prodao 317 karata.

Radioposusje.ba (FOTO: HŠK Posušje)