Radioposusje
- 23.02.2020.

Susjedski derbi Posušja i Gruda odigran večeras u posuškoj gradskoj športskoj dvorani uvjerljivo je pripao domaćinima. U okviru 13. kola prvenstva Košarkaškog saveza Herceg – Bosne Posušje je pobijedilo rezultatom 103:80 (23-15; 24-28; 26-22; 30-15).

Trener Posušja Robert Jurišić zadovoljan je odigranom utakmicom. „Poslije ovakve utakmice gdje ovoliko pobijedimo Grude sam zadovoljan. Visoka pobjeda koja je iznenađujuća za mene. Mislio sam da ćemo teže dobiti. S nekim segmentima obrane nisam zadovoljan. Nadam se da ćemo kroz treninge i kroz iduće utakmice koje su dosta teške to podignuti i da ćemo ovako nastaviti igrati“, kazao je trener Jurišić.

Trener Gruda Igor Jelić je također komentirao utakmicu. „Mi smo na početku utakmice dosta loše reagirali, tako da smo ušli u taj minus od 10-12 razlike, kasnije smo se potrošili nastojeći stići taj rezultatski minus. Imamo i dva ozlijeđena igrača i to je to. Nama je cilj play off  i tu smo blizu“, kazao je trener Jelić.

Igrač Posušja Dominik Jukić je zahvalio publici koja ih stalno podržava i dolazi na utakmice. „To nam je motiv – igranje za ovaj grad. Kada je u pitanju utakmica, mi smo večeras imali odličnu šutersku večer. Imamo i dosta segmenata za popraviti i na tome ćemo raditi kroz više treninga“, kazao je košarkaš Dominik Jukić.

Najefikasniji u redovima Posušja bili su Ante Leko s 30 postignutih poena, Josip Ramljak s 22 te Ane Ramljak s 21 poenom. U redovima Gruda najbolji je bio Marko Andrijanić s 21 postignutim poenom.

Ostali rezultati 13. kola:

Busovača – Zrinjski II 97:92

Student – Tomislav 71:53

Brotnjo – Široki II 61:60

Ljubuški je bio slobodan.

Parovi 14. kola:

Grude – Student;

Tomislav – Brotnjo;

Široki II – Busovača;

Zrinjski II – Ljubuški;

Posušje je slobodno.

Radioposusje.ba