Radioposusje
- 08.12.2019.

Rezultatom 105:61 (30:12, 31:6, 23:21, 21:22) košarkaši Posušja pobjedili su ekipu iz Busovače u okviru 8. kola prvenstva Košarkaškog saveza Herceg – Bosne. Najbolji u redovima Posušja bio je Josip Ramljak s 23 postignuta poena, Ante Kovač postigao je 20 poena, dok su Dominik Jukić i Zvonimir Biško postigli 12 poena. U redovima protivnika najbolji je bio Aldin Karaula s 19 postignutih poena.

Ekipa Busovače u Posušje stigla je u oslabljenom sastavu, prema riječima zamjenika trenera Busovače Josipa Križanovića čak šest igrača je izostalo zbog gripe ili drugih neodgodivih obaveza.

Nakon prvenstvenog ogleda protiv posljednje momčadi prvenstva već u utorak 10. prosinca  u 19 sati. Žute čeka najteži protivnik u dosadašnjem tijeku sezone. Ždrijeb kupa košarkaškog saveza Herceg-Bosne je braniteljima naslova, Zrinjskom u prvom kolu donio gostovanje u Posušju. Premijerligaš iz Mostara je veliki favorit u ovom susretu, a Žuti će sigurno dati sve od sebe da pokažu da se mogu nositi i s najvećima. „Svih naših dvanaest igrača je večeras odigralo pa mogu reći jedan trening u susret utakmici sa Zrinjskim. Nadam se da ćemo u tu utakmicu ući s velikim žarom i da ćemo odigrati jednu doista dobru utakmicu“, kazao je za naš radio trener Žutih Robert Jurišić.

 Košarkaški klub Posušje poziva sve navijače i ljubitelje posuškog sporta da dođu i podrže naše momke. Ulaz na utakmice je besplatan.

Radioposusje.ba