Radioposusje
- 31.03.2020.

Na području općine Posušje nemamo novooboljelih od CORONA virusa, a bilježimo smanjenje ukupnog broja osoba koje se nalaze u samoizolaciji, te njihov broj na dan 31. ožujka 227.

Zapovjednik Stožera civilne zaštite općine Posušje Branko Bago danas je u prostorijama Općine Posušje održao sastanak s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke i to ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislavom Pejićem,  epidemiologom i dekanom Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru dr. Ivanom Vasiljem te ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo ŽZH Draženom Bošnjakom. Na sastanku su bili i Ivica Ćorić, ravnatelj Doma zdravlja Posušje te Ivica Pavković načelnik PU Posušje. Konstatirano je kako Dom zdravlja kao i koordinacija Općinskog stožera, policije i ostalih institucija  na lokalnoj razini dobro funkcionira te se poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se što uspješnije suzbilo širenje CORONA virusa.

Zapovjednik Stožera općine Posušje Branko Bago danas je obišao prostore koji se pripremaju za slučaj značajnijeg povećanja broja oboljelih na području općine Posušje, koji će služiti kao karantena za smještaj bolesnika s lakšim simptomima. Zaključeno je kako radovi dobro napreduju, no poduzimaju se sve preventivne mjere kako bi se spriječio značajniji porast broja oboljelih. Nadamo se kako uz ovakve preventivne mjere i vaše pridržavanje propisanih naredbi, karantena za smještaj značajnijeg broja oboljelih neće biti potrebna, priopćeno je iz općine Posušje.

Kao i prethodnih dana, na području općine Posušje sustavno se provodi proces dezinfekcije svih javnih površina i institucija.

radioposusje.ba