Radioposusje
- 15.08.2020.

HŠK Posušje upisao je nova tri boda u tablicu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Na Mokrom docu pobijedio je NK Slaven iz Živinica rezultatom 2:0. Golove za Posušje dali su Marin Vranjić u 20. i Ivan Buhač 25. minuti.

Posušje je na stadionu Mokri dolac bilo puno bolji rival te je poslije jedne dominantne utakmice uspio pobijediti Slaven sa sigurnih 2:0. Domaći su pitanje pobjednika riješili već nakon pola sata igre.

Trener Posušja Denis Ćorić je kazao da je utakmica bila teška. „Ali smo to znali čitav tjedan, jer nakon 10 godina Posušje igra prvu utakmicu u prvoj ligi Federacije i malo je bilo blokada u glavi. Ali hvala dragom Bogu, dobro smo otvorili utakmicu i zabili gol. Poslije toga smo dominirali i došao je drugi gol. Po mom mišljenju, prvo poluvrijeme smo trebali zabiti još gol ili dva i privesti utakmicu mirno kraju. Drugo poluvrijeme je bilo bez puno prilika, dosta se na sredini igralo, ali protivnik nam ništa nije napravio. U svakom slučaju, zaslužena pobjeda“, kazao je trener Ćorić. Naglasio je da je ovu pobjedu posvetio Posušju, vjernim navijačima, ali i svim simpatizerima kluba, a igračima čestitao na pobjedi.

Iduću utakmicu Posušje igra u nedjelju 22. kolovoza u Travniku. Najavljujući idućeg protivnika, trener Ćorić je istaknuo da su ove dvije utakmice sigurno dale jedan zamah. „U Travnik idemo rasterećeni. Idemo se razigravati i bit ćmo tvrd orah. Ako budemo pravi, možemo očekivati i nadati se dobrom rezultatu“, kazao je Ćorić.

Posebno je bila zanimljiva slika posuških navijača koji su se naredali oko ograde stadiona, ali i balkona kuća i zgrada u okolici stadiona.

Za HŠK Posušje danas su istrčali Galić, Vranjić, Musa, Barišić, Buhač, Serdarušić, Bešlić, Landeka, Lučić, Begić i Brekalo, a za NK Slaven: Brezičanin, Kovčić, Islamović, Kozić, Šemić, Ćatić, Omerović, Kavazović, Rastoder, Berbić i Mašić.

Na poveznici možete pogledati sažetke utakmice HŠK Posušje i NK Slaven: https://www.youtube.com/watch?v=cNDAm4_BJoM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3ODmtNbbdcIYyhopd3TFpJdwyokRsn5HO56B9s8matnPxZw5hqevpWbCI

Radioposusje.ba (FOTO: HŠK Posušje)