Radioposusje
- 10.08.2018.

Ovoga petka 10.kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 21.00. održat će se tradicionalni POSUŠJE LIVE. Desetak prijavljenih bendova iz Posušja nastavlja tradiciju žive svirke na ovom koncertu, koju je otpočela udruga DNEVNI BORAVAK.

Deseta obljetnica

Prvi Posušje Live održan je 2008. i ove godine se obilježava deseta obljetnica ovog jedinstvenog druženja.

Zahvaljujući radu članova Dnevnog Boravka koncerti su se održavali dugi niz godina u uvjetima koji nisu bili zadovoljavajući za razliku od danas.

Upravo zahvaljujući upornosti ove udruge, na području Posušja su se tijekom ovih deset godina formirali novi bendovi a slušali smo uživo i mnoge bendove iz drugih hercegovačkih mjesta.
Video –memento koji je pripremio Dnevni boravak podsjetit će gledatelje na neke od legendarnih nastupa mladih glazbenika u Posušju.

Deset bendova

Ovogodišnji Posušje Live okupio je desetak bendova i solista iz Posušja a to su: ROCK –AKADEMIJA I i II, ETERNO, SJENA, ŽULJ UNITED BAND, MANUELA MAŠA ŽULJ, POSUŠJE LIVE BAND I PRESS PLAY.

Posušje live je mnogim mladim bendovima dao prvu priliku za javni nastup a
zanimljivo je da upravo Press Play, bend koji je prvi put nastupio na prvom Posušje live i to kao srednjoškolci nastupa ponovo nakon deset godina na istom koncertu.

Svi su bendovi već poznati posuškoj publici, no specijalni je dodatak bend u kojem svi članovi nose isto prezime, i to je prvi obiteljski bend u Posušju a radi se o Žulj United Bandu.

Posušje Live Band okupio je provjereno dobre glazbenike koji već odavno surađuju na ovom i sličnim projektima , Maša Žulj nastupa i sa svojim autorskim pjesmama kao solista, ali i kao članica još dva benda, spomenutog Žulj Uniteda i Eterna.

Eterno je, pak, posebno drag gost koncerta jer je prof. Marija Polić, voditeljica ovog sastava jedan od pokretača Posušje Live-a.

Rock-Akademija se imala priliku predstaviti posuškoj publici na Koncertu Filmske Glazbe i već u ovaj petak imate ponovno priliku poslušati oba Akademijina benda,koji iako mladi već imaju svoju publiku u Posušju.

Grupu Sjena ne treba posebno predstavljati, oni su garancija dobre svirke i druženja na Trgu hrvatskih branitelja, koje svaki puta ojačaju svojim nastupom.

Odličnom suradnjom s Općinom Posušje, manifestacijom Posuško lito, te tvrtkom PRO STAGE, posuški glazbenici nastavljaju tradiciju živih svirki u Posušju, koja traje već više od 40 godina.

Organizatori ovog koncerta, Ivan Ramljak Prčo, Ivan Petrović i Gabrijela Bešlić pozivaju sve vas na koncert na kojem su oduvijek i publika i izvođači bili dio iste glazbene posuške priče.

Petak, 10.08. Trg hrvatskih branitelja, s početkom u 21.00.

#JOŠ JEDAN POSUŠJE LIVE #ODLIČNA SVIRKA #DOBRODOŠLI

Posušje.net