Radioposusje
- 14.07.2020.

Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvjestio je da je u protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano 29 osoba, te da je pozitivna je jedna ženska osoba iz Posušja.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 8 osoba.

U Širokom Brijegu pozitivna je jedna osoba, u Ljubuškom dvije, u Posušju četiri, dok je u Grudama jedna pozitivna osoba na korona virus.

U samoizolaciji nalazi se  37 osoba.

Podsjetimo da je po naredbi Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od minimalno jednog metra, kao i u otvorenom javnom prostoru ukoliko na istom nije moguće održavati distancu od dva metra između osoba.

Veći broj zaraženih u BiH

Posljednji statistički podaci za danas (utorak) vezani za nova oboljenja su ponovo dosta visoki. U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 189 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je dvostruko više nego u ponedjeljak ali i znatno manje nego potkraj prošlog tjedna kada su dnevne brojke novozaraženih bile veće od 300.

Entitetski zavodi za javno zdravstvo objavili su kako je u protekla 24 sata testirano nešto više od 1400 uzoraka a zaraza koronavirusom potvrđena je kod 139 osoba s područja Federacije BiH te kod 50 iz Republike Srpske.

Kada je u pitanju prostor Federacije BiH, novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Srednjobosanskoj, Bosansko-podrinjskoj i Sarajevskoj županiji. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1528 pacijenata, dok je trenutno aktivno 2239 slučajeva pozitivnih na COVID-19.

radioposusje.ba

Najnovije vijesti

Radioposusje
- 03.08.2020.
Radioposusje
- 03.08.2020.
Radioposusje
- 03.08.2020.