Radioposusje
- 31.10.2019.

Na inicijativu predsjednika Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP), Ivana Pavkovića, u Posušju je održan radni sastanak gospodarstvenika iz Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon uvodnog obrazloženja razloga organiziranja ovakvog sastanka od strane Ivana Pavkovića (Mesna industrija Rakitno – Šišović), prisutni gospodarstvenici su podržali zahtjeve koje je UGP uputila Vladi ŽZH još u  travnju 2019. o kojima su predstavnici UGP-a pregovarali s predsjednikom Vlade Ćosićem i njegovim suradnicima u svibnju ove godine. Zahtjevi UGP-a odnosili su se na smanjenje naknade za općekorisne funkcije šuma, refundaciju doprinosa za isplaćene porodiljske naknade i smanjenje sudskih pristojbi kod registracije gospodarskih društava.

Uz Ivana Pavkovića sastanku su prisustvovali gospodarstvenici: Petar Ćorluka (Violeta), Nikola Vranješ (Grafotisak), Mladen Alpeza (Franck), Eduard Crnjac (MCI), Stjepan Nakić (Lukas-Nakić), Goran Džajić (Džajić), Toni Kraljević (Karliko), Veljko Lončar (Vokel), Tomislav Marić (KTM-Brina). Svi nazočni će supotpisati zajedničko pismo koje će se kao zaključak ovog sastanka uputiti predsjedniku Vlade Ćosiću, priopćeno je iz Udruge gospodarstvenika Posušje.

Nazočni gospodarstvenici su zaključili da je nepostojanje udruge gospodarstvenika na razini ŽZH ograničavajući faktor zajedničkog djelovanja gospodarstvenika u poduzimanju određenih aktivnosti iz područja gospodarstva prema tijelima javne uprave ŽZH. Zbog toga je zaključeno da se pokrenu aktivnosti i osnuje Udruga gospodarstvenika Županije Zapadnohercegovačke, koja će biti neovisna, dragovoljna, neprofitna i otvorena za sve gospodarstvenike iz županije.

radioposusje.ba/ugp