Radioposusje
- 11.03.2020.

„Vezano za brojne upite koje smo dobili po pitanju naših maloprodajnih cijena u općini Posušje želimo obrazložiti motiv za ovakvu poslovnu odluku“, priopćila je tvrtka Hifa petrol na svojim internetskim stranicama – hifapetrol.ba.

U priopćenju dalje stoji sljedeće: „Ovom odlukom željeli smo skrenuti pažnju javnosti vezano za situaciju u maloprodaji naftnih derivata u ovoj općini. Naime, iako smo svjesni da ovom odlukom poslujemo s gubitkom, želimo da se pokrenu potrebne aktivnosti oko nezakonite prodaje lož ulja na benziskim crpkama u istom mjestu. Dakle, Zakonom o akcizama BiH, čl. 32. i čl. 33. (Službeni glasnik BiH br: 49/2009; 49/2014; 60/2014 i 91/2017) izričito je zabranjeno točenje lož ulja u bilo koje motorno vozilo, a što pojedini distributeri ne poštuju u općini Posušje. Očekujemo od poslovne zajednice i nadležnih institucija da poduzmu potrebne mjere kako bi se poslovanje u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima u Posušju uvelo u zakonske okvire. Potrošače savjetujemo da se informiraju prije kupovine roba i usluga  jer štetu u slučaju kupovine loše kvalitete goriva nažalost snose sami. Odgovorno stojimo iza kvantitete i kvalitete goriva kojeg točimo na našim crpkama što potvrđujemo sa 474 ispitana uzorka goriva potvrđene kvalitete od ovlaštenih institucija u 2019. godini. Stojimo na raspolaganju svim potrošačima za sve upite vezane uz promet nafte i naftnih derivata“, stoji u priopćenju za javnost koje je objavila tvrtka Hifa petrol na svojim internetskim stranicama.

Podsjetimo, jučer su gotovo svi mediji prenijeli kako se u Posušju dizel gorivo toči za 1,66 KM na benziskoj crpki Hifa petrol u Čitluku. 

Radioposusje.ba

Foto: grude-online