Radioposusje
- 22.12.2018.

Po četvrti put u Posušju je održan "Božićni mini basket festival" u organizaciji Košarkaške Akademije Herceg Bosne, Košarkaškog saveza Herceg Bosne i Hrvatskog košarkaškog kluba Posušje. Posušje se i ovoga puta pokazalo kao pravi domaćin u organizacijskom i svakom drugom pogledu, što su potvrdili i treneri ekipa koje su se okupile ove subote u Posušju. Turnir je odigran u subotu, 22. prosinca 2018. i trajao tijekom cijeloga dana, uz okupljanje koje je započelo u 9:00 sati. Utakmice su odigravane na tri terena u obje sportske dvorane.  

Nastupilo je 19 muških i ženskih klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Među njima su bile ekipe iz Širokog, Gruda, Mostara, Čapljine, Tomislavgrada, Rame, Ljubuškog, Čitluka, Livna i Posušja. Svoj dolazak zbog velikog broja igrača koji nisu mogli igrati zbog bolesti otkazala je muška ekipa Tomislava. Bio je ovo doista pravi sportki užitak uz zdušno bodrenje s tribina. Nastupile su  košarkašice i košarkaši rođeni 2006. godine ili mlađi, a svi posjetitelji mogu uživati u prekrasnoj  košarkaškoj priči, kojoj je cilj promocija košarke te druženje mladih košarkašica i košarkaša.

Posuške ekipe igrale su u finalu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U finalu su se u ženskoj konkutreniciji našle ekipe Posušja i Livna u kojoj su livanjske igračile slavile titulu pobjednica. U finalu dječaka ekipa Širokog slavila je pobjedu nad domaćinom Posušjem obranivši lanjsku titulu pobjednika. 

Pehare najuspješnijima uručili su predsjednik Sportskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić i načelnik općine Posušje Branko Bago. 

Budući je riječ o cjelodnevnom turniru, valja istaknuti kakao su za djecu osigurani objedi, a na kraju turnira nagrađeni su prigodnim  božićnim darovima. Romeo Bilinovac, stručni voditelj Košarkaške akademije Herceg Bosne čestitao je svim ekipama na fer i korektnoj igri, zahvalivši svima na sudjelovanju, a posebnu zahvalu uputio je domaćinima, Posušju, na organizaciji i gostoprimstvu, najavljujući novi turnir iduće godine.