Radioposusje
- 06.12.2019.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić prihvatio je ponuđenu ostavku ministra unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravka Borasa. Premijer Ćosić je odluku o njegovom razrješenju donio jutros, 6.prosinca i poslao ju Skupštini Županije Zapadnohercegovačke na razmatranje. Govoreći o prihvaćanju ostavke ministra Borasa, premijer Ćosić je u izjavi za naš radio kazao: „Unatoč njegovom uvjerenju da je nevin u kaznenom postupku koji se protiv njega vodi u Republici Hrvatskoj, prvostupanjska presuda je bila razlog da je politički odgovorno ponudio mandat na rapolaganje. Temeljen toga ja sam jutros donio odluku o razrješenju ministra unutarnjih poslova ŽZH. Odluku sam uputio na znanje Skupštini i najavio da ćemo do sljedećeg zasjedanja Skupštine 13. prosinca imati prijedlog za novog ministra, odnosno za popunjavanje upražnjenog mjesta u Vladi.“

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras stavio je u srijedu svoj mandat u Vladi na raspolaganje. ''Kao što je javnosti poznato, protiv mene se vodi kazneni postupak pred Općinskim sudom u Splitu. Unatoč dubokom uvjerenju u moju nevinost koju ću u spomenutom postupku i dokazati, a s ciljem zaustavljanja medijskih naklapanja te objektivne štete koju trpim osobno, kao i moja obitelj i institucija javne vlasti koju obnašam, ovim putem stavljam svoj mandat u Vladi Županije Zapadnohercegovačke na raspolaganje'', izjavio je u srijedu za Bljesak.info ministar unutarnjih poslova ŽZH Uu ostavci Zdravko Boras.

Podsjetimo, ministar Boras ostavku je ponudio zbog spora koji se protiv njega vodi u Republici Hrvatskoj. Općinski sud u Splitu nepravomoćno je 26.studenoga osudio Borasa uvjetno na godinu dana s rokom kušnje od tri godine. Borasa je otužnica teretila da je primao invalidsku mirovinu iz Hrvatske od veljače 2015. do travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u ZHŽ.

radioposusje.ba