Radioposusje
- 17.02.2020.

U prvoj pripremnoj utakmici pred nastavak natjecanja u Drugoj ligi F BiH – jug nogometaši Posušja poraženi su jučer na gostovanju u Dubrovniku kod NK Gošk 2-0. Riječ je o prvoj prijateljskoj utakmici odigranoj u sklopu priprema pred početak proljetnog dijela prvenstva. Na poluvremenu je domaćin imao minimalnu prednost od 1:0, a u drugom je poluvremenu potvrdio pobjedu još jednim pogotkom.

Utakmica je bila odlična provjera za nogometaše Posušja prije početka prvenstva. Trener Leo Slišković zahvalio je Gošku na gostoprimstvu, a na samu utakmicu i poraz gledao je s pozitivne strane.“Ono što smo tražili u ovom pripremnom susretu smo dobili, kvalitetnu ekipu, s jedne strane i lošiji teren s druge, jer nas očekuju i takve utakmice“, kazao je trener Slišković. „Gošk je dobra ekipa koja igra Treću hrvatsku ligu i u njoj igra bitnu ulogu. Oni su sa svojim pripremama gotovi. Njima već počinje prvenstvo ovoga vikenda i oni su utrenirani i spremni, za razliku od naše ekipe, koja trenira tek petnaestak dana“.  

Posušje je u Dubrovnik otputovalo bez dvojice igrača iz udarne postave, Ivana Bešlića i Dominika Begića, koji su bolesni, no do idućeg oglednog susreta bi se trebali oporaviti. Jučer je trener u sastav stavio i mladog posuškog juniora Matu Stipića, koji je uz Antu Serdarušića i Antu Darija Stipića povratnik u matični klub iz kluba Croatia Zmijavci. U godini u kojoj HŠK Posušje slavi svoj 70. rođendan svi bi voljeli da ga se proslavi osvajanjem prvenstva i prelaskom u viši rang natjecanja, što je cilj Uprave i stožera. Trener Leo Slišković na poraz u Dubrovniku gleda s pozitivne strane upravo i zbog same atmosfere i očekivanja, ističući kako treba biti „čvrsto na zemlji“ i ići iz utakmice u utakmicu.

Sljedeću utakmicu seniori Posušja igraju već u subotu kada na Mokri dolac stiže federalni prvoligaš FK Igman iz Konjica. Ekipa Posušja planira odigrati 4 prijateljska susreta. Poznat je i treći protivnik, bit će to ekipa Odžaka koja se natječe u Drugoj ligi F BiH - sjever, dok će se četvrti protivnik tek odrediti, kako budu odmicale pripreme.

radioposusje.ba