Radioposusje
- 29.11.2019.

U organizaciji Vir udruge mladih VUM u subotu, 30. studenoga s početkom u 19.00 sati u OŠ Franice Dall'era u Viru bit će održana Kazališna večer s igrokazom pod nazivom U nas u Njemačkoj. Mladi okupljeni u udrugu na humorističan način govore o iseljavanju, problemu koji tišti mnoge naše krajeve, pa tako i Vir. Scenarij i režija plod su timskog rada članova udruge. U predstavi glume Kristina Kevilj, Sara Budimir, Sanja Đerek, Luka Budimir, Danijela Jukić i Danijel Jažo, Anđela Đerek i Ivan Polić.

Glavna protagonistica igrokaza je mlada Viranka Iva, koju glumi Tina Kevilj. Ona se odlučuje na odlazak na privremeni rad u Njemačku, što njezinu majku Dragicu jako rastužuje, dok s druge strane otac Stipe ima drukčiji pogled na njezin odlazak. Predsjednik udruge Ivan Polić nam je približio rad na predstavi. „Ideja je krenula sama od sebe. Tema je aktualna, odlazak mladih. Htjeli smo ju prikazati na humorističan način. Sve smo radili timski. Prihvaćali smo sve vrste savjeta. Tražili smo od pojedinih spisatelja iz Posušja da nam dostave svoje viđenje, jer nije isto pisati i gledati to iz drugih očiju“, kazao je Ivan govoreći o trudu koji su uložili kako bi igrokaz imao dovoljno humorističnih elemenata. 

U pripremanju predstave pomogla ime je i mlada spisateljica iz Vira Josipa Milas. Ona se svojom objavom na Facebooka pridružila pozivu na ovu Kazališnu večer. „Vir je prekrasno maleno mjesto u našem gradu (znam da je općina), koje se na žalost zadnjih godina dosta raselilo. Kao i što sam naziv predstave kaže U nas u Njemačkoj brojni Virani baš tamo su pronašli svoje nove domove. VUM zadnjih mjeseci pokreće brojne događaje i druženja za nas koji smo ostali ovdje, sa željom da nas potaknu da se družimo i radimo stvari za dobrobit našeg mjesta, ali i grada. Kazališna večer samo je jedna u nizu predivnih stvari koje mladi u Viru rade. Ne želim vam pisati o sadržaju predstave, jer se nadam da će brojni od vas sutra ipak pronaći malo svoga vremena i lijepo se nasmijati uz naše glumce.“

Podsjećamo, ulaz na predstavu je besplatan. No, pomoć VUM-u je dobrodošla, pa tako i donacije, koje će se prikupljati i tijekom sutrašnje večeri za nadolazeće događaje.  Udruga nakon ove predstave nastavlja s pripremama za Advent u Viru.

radioposusje.ba

 

Najnovije vijesti

Radioposusje
- 27.09.2020.
Radioposusje
- 27.09.2020.
Radioposusje
- 27.09.2020.
Radioposusje
- 27.09.2020.