Radioposusje
- 15.07.2019.

Vijeće mladih općine Posušje već tradicionalno u sklopu kulturno – zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“ organizira ulični malonogometni turnir 3vs3. Turnir će se održao ovoga vikenda na terenima sportskog centra Adeo, a prvim ocjenama organizatora i igrača turnir je prošao u dobrim utakmicama i dobroj organizaciji.

Turnir je podijeljen u tri starosne dobi: seniori, djeca 2004./2005. godište i djeca 2006. godište i mlađa. Mnoštvo ekipa iz mnogih dijelova Hercegovine i Hrvatske obilježilo je i ovogodišnje treće izdanje turnira. Tin Šušnjar iz Vijeća mladih općine Posušje je kazao da je zadovoljan kako je turnir prošao. „Svake godine interes je sve veći. Ove godine imali smo 45 ekipa u sve tri kategorije. U kategoriji 2004./2005. godište prijavljeno je 10 ekipa, u kategoriji 2006. godište i mlađi prijavljeno je 14 ekipa, dok je među seniorima bila prijavljena čak 21 ekipa“, kazao je Šušnjar.

Finalne utakmice u se tri kategorije imale su sljedeće rezultate i pobjednike. U kategoriji 2006. godište i mlađe finale se igralo između ekipa MIPOL i Posušje u srcu. Posušje u srcu je pobijedilo rezultatom 4:1 i tako postalo pobjednik u ovoj kategoriji. U kategoriji 2004./2005. godište pobjednici su bila ekipa koja se nazvala ulični panjevi. Oni su finalu pobjedili Poskoke rezultatom 4:2. U seniorskoj kategoriji nakon izjednačenog rezultata u regularnom djelu, ekipa iz Gruda Jimmy Woo pobijedila je Braću Blues na penalima rezultatom 5:4.

Donosimo i rezultate utakmica koje su odigrane za treće mjesto u svim kategorijama. U utakmici za treće mjesto u kategoriji 2006. godište i mlađe odigrali su Drvosječe i Ge Fuffne, te su rezultatom 9:3 treće mjesto osvojile Drvosječe. U kategoriji 2004./2005. godište treće mjesto su osvojile Nogometne ikone koje su pobijedile ekipu Žali Bože para rezultatom 7:1. Među seniorima utakmicu za treće mjesto odigrali su Palermo i Dodger iz Širokog Brijega. Širokobriježani iz ekipe Dodger pobijedili su rezultatom 5:4.

Prema riječima organizatora turnir je bio iznimno zanimljiv, ali dva dječja imena toliko su iskočila igrom da ih organizatori smatraju vrijednima za spomenuti. „To su Paolo Bašić i Lovre Šafradin koji tako vješto igraju i za koja sam siguran da su imena za koja ćemo još čuti“, kazao je Šušnjar.

Radioposusje.ba