Radioposusje
- 13.08.2019.

Marijanski zavjet za Domovinu je hrvatsko zavjetno hodočašće koje se ove godine odvija po peti put za redom. Zavjetni put prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Smisao je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske.

Sudionici se ovoga tjedna nalaze u 10 tjednu hodočašća koji obuhvaća Trilj, Aržano, Imotski, Posušje, Široki Brijeg, Mostar, Međugorje i Metković.

Jučer su hodočasnici boravili u Posušju gdje su bili na Trgu hrvatskih branitelja gdje su se pak pomolili za sve umrle, poginule i nestale branitelje. Sinoć su sudjelovali na misi devetnici u posuškoj župi.  Prenoćište su imali u maloj športskoj dvorani u Posušju.  Njih 40 na Trgu hrvatskih branitelja jučer  je dočekao općinski načelnik Branko Bago, kao i brat patera Ikea Mandurića, Jerko Mandurić. 

Iz projekta Marijanski zavjet za domovinu Marija Garić za naš radio kazala da je riječ je o hodočašću koje je počelo 8. lipnja u Osijeku te će se završiti 21. kolovoza dolaskom u Dubrovnik. "Ovo je peto hodočašće koje se približava kraju. Imali smo i neke priključne rute i evo nas u Hercegovini. Iskustva su prekrasna, svake godine se uključuje sve više ljudi. Ove godine slavimo naš mali jubilej", kazala je Garić zahvaljujući svima koji na srdačan način dočekuju ove hodočasnike tijekom njihovog putovanja. "2015. godine Marijanski zavjet za domovinu pokrenuo je jedan branitelj, Anđelko Đerek, u suradnji s paterom Ivanom Ikom Mandurićem. Oni su osmislili jednu ideju, ostvarili je nekoliko godina kasnije uz Božju pomoć. Svake se godine sve više skupina pridružuje zavjetu – branitelji, mladi, stariji, obitelji s djecom", ističe Garić.

Ekipa je jutros u 7 sati s Trga hrvatskih branitelja krenula dalje prema Širokom Brijegu.

Ukoliko se želite pridružiti, njihovu rutu pratite preko portala www.marijanskizavjet.hr ili preko njihove facebook stranice.

radioposusje.ba

Najnovije vijesti