Radioposusje
- 09.07.2019.

Za samo dva mjeseca koliko je proteklo od pokretanja zajedničkog humanitarnog projekta Udruženja Pomozi.ba i Konzuma BiH pod nazivom „Svi zajedno za jedan obrok više” prikupljeno je više od 20 tona hrane koju su dobrovoljno donirali kupci u Konzum prodavnicama. Ideja projekta je bila da se kupcima koji žele pokazati humanost omogući da na jednostavan način doniraju hranu, pa su humanitarne korpe postavljene na lako dostupna mjesta u 60 odabranih Konzum trgovina širom BiH.

Podsjetimo, Konzum je donirao hranu za prvo punjenje postavljenih korpi, a zatim su kupci jako intenzivno nastavili s pojedinačnim donacijama namirnica. Dosadašnje količine prikupljene hrane su premašile očekivanja Udruženja Pomozi.ba na čemu se posebno zahvaljuju Konzumovim kupcima.

„Veliko hvala svim kupcima koji su nakon obavljene kupovine u Konzum trgovinama dio namirnica donirali u humanitarne svrhe. Zahvaljujući dobrim ljudima za samo dva mjeseca smo uspjeli prikupiti količinu hrane od koje je pripremljeno čak 40 tisuća obroka, koje smo dijelili najugroženijih kategorijama stanovništva, prije svega  starim, bolesnim i iznemoglim osobama širom BiH. Iskoristio bih priliku zahvaliti Konzumu jer je osigurao laku dostupnost humanitarnih korpi u svojim objektima u čak 45 bh. gradova, što je u mnogome utjecalo na ovako veliki odaziv kupaca“ – izjavio je Elvir Karalić iz Udruženja Pomozi.ba.

„Zadovoljstvo nam je što smo zajedno sa našim kupcima uspjeli pomoći da što veći broj socijalno ugroženog stanovništva dobije obrok svaki dan. Želim naglasiti da sve postavljene korpe za prikupljanje hrane ostaju dugoročno pozicionirane u Konzum prodavnicama tako da svi koji žele i dalje mogu uz minimalno odricanje i u skladu sa svojim mogućnostima učiniti dobro djelo i donirati hranu“ – izjavila je Selma Karasalihović, PR manager Konzuma BiH, priopćeno je iz Konzuma.

Popis trgovina u kojima su postavljene humanitarne korpe Udruženja Pomozi.ba svi zainteresovani mogu potražiti na www.konzum.co.ba.