Radioposusje
- 07.10.2019.

Svoju treću pripremnu utakmicu košarkaši Posušja su odigrali ove subote na domaćem parketu s ekipom iz Tomislavgrada. I pobijedili rezultatom 65:58. Košarkaš Posušja Ante Čutura je kazao da se domaći košarkaši što bolje žele  pripremiti za početak sezone. „Prvenstvo počinje 20. listopada i mi idemo dalje s pripremama. Imamo dakle još malo vremena za neke stvari promijeniti“, kazao je Čutura

Ante Baković trener KK Tomislava za naš je radio komentirao subotnju utakmicu. „Utakmica je bila ležernija i opuštenija jer je Posušje ostalo bez trenera, tako da možda ovo nije bio ni realni rezultat“, kazao je trener Baković.  Očekivanja koja ima za svoj klub u ovoj sezoni su sredina tablice, za posuški je pak klub kazao da očekuje da će ući u premjer ligu „jer klub to svojim radom i organizacijom zaslužuje“, kazao je trener Tomislava, Ante Baković.

U susret prvenstvu koje započinje 20. listopada ekipa iz Posušja ide spremno, bez velikih promjena i s domaćim snagama. „Nema puno promjena, u novu sezonu ide uhodana ekipa. Mislim da je ova ekipa i više nego dobra da igra kvalitetno ovaj rang natjecanja“, kazao je košarkaš Posušja Ante Čutura.

No jedna stvar je ipak drugačija. U novu sezonu košarkaši Posušja kreću s novim trenerom. „Prva utakmica bez trenera, jer trener Plantak je otišao. Jednostavno Plantak smatra da je tu dao svoj maksimum, željan je bio novih izazova i to je to. Hvala mu za dosadašnji period i dva finala koja nam je priuštio“, kazao je Čutura.

Podsjetimo, početkom prošloga tjedna ostavku na mjesto trenera dao Josip Plantak. U izjavi za portal posuški.info je kazao da ljudi u klubu i sportu će razumjeti njegovu odluku. „Imao sam veliku želju napredovati skupa s KK Posušje i da podignemo klub na još veću razinu u smislu organizacije i rada. Imao sam dosta savjeta u smislu da mi je sigurna plaća i da nastavim raditi u KK Posušje. Mislim da s 32. godine ne želim tako razmišljati, pogotovo kad je košarka u pitanju. Zaključio sam nakon dužeg razmišljanja da i ovom trenutku klub ne ide naprijed kako sam želio i to je glavni razlog mog odlaska“ kazao je između ostalog za posuški.info sada već bivši trener kluba. U klubu nam je rečeno da će novi trener biti poznat večeras na treningu koji će košarkaši imati u gradskoj športskoj dvorani.

Radioposusje.ba