Radioposusje
- 05.10.2019.

Košarkaši Posušja nastavljaju s pripremnim utakmicama. Večeras (5. listopada) u 18 sati dočekuju ekipu iz Tomislavgrada. Podsjetimo, treća je ovo pripremna utakmica domaćih košarkaša uoči nove sezone. 

Utakmica koja se igra večeras je prva koju neće voditi Josip Plantak koji je prije nekoliko dana dao ostavku.  

"Košarkaši Posušja su 3 tjedna prije početka lige Herceg-Bosne ostali bez prvog trenera. Josip Plantak je prethodne dvije sezone vodio sve natjecateljske kategorije žutih te sa seniora dva puta dogurao do finala prvenstva. Zadranin je započeo i treću sezonu u gradu podno Radovnja, ali je nakon dva mjeseca rada ipak donio odluku o ostavci i napuštanju kluba. KK Posušje mora naći novo rješenje za klupu u sezoni 2019./2020. kako u seniorskoj tako i u svim mlađim kategorijama. Vodstvo kluba i igrači razumiju trenerovu odluku i zahvaljuju mu na njegovom radu i zalaganju proteklih godina te mu poručuju da je u svom Posušju uvijek dobro došao", priopćeno je iz Košarkaškog kluba Posušje.

Josip Plantak je svoju ostavku komentirao za portal posuski.info. "Razlog moje ostavke koju sam podnio razumiju ljudi u sportu i u klubu. Nije bilo jednostavno donijeti tu odluku i nisam je donio u jednom danu. Imao sam veliku želju napredovati skupa s KK Posušje i da podignemo klub na još veću razinu u smislu organizacije i rada. Imao sam dosta savjeta u smislu da mi je sigurna plaća i da nastavim raditi u KK Posušje. Mislim da s 32. godine ne želim tako razmišljati, pogotovo kad je košarka u pitanju. Zaključio sam nakon dužeg razmišljanja da i ovom trenutku klub ne ide naprijed kako sam želio i to je glavni razlog mog odlaska. Bez zle krvi s obje strane i to mi je drago. Uvjeti za rad postoje, financijski dio se ispoštovao i talenta ima, ali mislim da bi se sve tribalo podići na veću razinu i žao mi je što to nismo uspjeli. Naravno da i ja snosim dio krivice kao i ostali. Htio bi se zahvaliti svima, upravi, igračima, suradnicima i naravno navijačima i ljudima u Posušju. Primljen sam odlično, osjećao sam se kao doma i stekao prijatelje za cijeli život! KK Posušje, igračima, upravi i novom treneru želim svu sreću, a najvjernijim navijačima koji su nam bili velika podrška želim da u skorijem vremenu gledaju i košarkašku Premijer ligu. Posušje to zaslužuje!", kazao je Plantak za posuski.info prije nekoliko dana. 

Proteklog tjedna treninge su vodili pomoćni treneri Marinko Ćesić i Josip Penava koji će također voditi i prijateljsku utakmicu koja se igra u subotu, 5. listopada u GSD Posušje s početkom u 18 sati protiv košarkaša Tomislava, dok bi već od ponedjeljka treninge trebao voditi novi trener, priopćeno je iz posuškog košarkaškog kluba.

radioposusje.ba (foto: facebook kk posusje)