Radioposusje
- 24.08.2019.

Posušje je ovoga petka, 23. kolovoza bilo sportsko središte Hercegovine. Igralište Osnovne škole Ivana Mažuranića bilo je premalo za sve one koji su željeli doživjeti jedinstvenu malonogometnu predstavu finala Lige Hercegovine.

Finalna večer zapčela je u 20.30 utakmicom za treće mjesto u kojoj su se sastale  ekipa Graca i Ružića. Utakmica je završila bez zgoditaka 0:0. Pobjedu od 3:1nakon izvođenja šesteraca izborila je ekipa Graca.

Finale 15. izdanja Lige Hercegovine, s najavljenim startom u 21.45 odigrale su ekipa Rodoč 1 i Kočerin. Nakon lavovske, ali nadasve fair-play borbe, bolji u ovom okršaju bili su ipak predstavnici Širokog Brijega, ekipa Kočerin. Ekipu Rodoča svladali su s 5:2.

Po završetku natjecateljskog dijela uručene su medalje za osvojeno 3. i 2. mjesto, te naravno medalje i pokal pobjedniku Lige Hercegovine 2019 ekipi Kočerina.

Medalje i nagrade najboljim malonogometašima Hercegovine uručili su Ante Šaravanja – HT Eronet, Ivan Zeljko – predsjednik Udruge Lige Hercegovine, Dario Sesar – ministar gospodarstva ŽZH, Predrag Kožul – zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Branko Bago – načelnik općine Posušje, Ljubo Grizelj – načelnik općine Grude i izaslanik predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragana Čovića i Zlatko Dalić – izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je uručio pobjednički Večernjakov pehar ekipi Kočerina.

Na turniru su proglašeni i najbolji pojedinci. Najbolji strijelac bio je Mario Mikulić (Kočerin), igrač Blago Gašpar (Kočerin) te vratar Toni Mikulić (Kočerin).

Publiku, mlade i stare, posebno je zainteresirao i razveselio dolazak Zlatka Dalića u Posušje, gdje su mu brojni Posušani izrazili veliku dobrodošlicu.

S ponosom ističemo kako je Posušje pokazalo kako može biti izniman domaćin jednom velikom sportskom događaju, kako Posuška publika uživa u svim sportskim događajima koji se organiziraju kroz veliku manifestaciju Posuško lito.

Športski savez općine Posušje na čelu s predsjednikom Zvonimirom Širićem istaknuo se kao pouzdan partner i odličan suorganizator Udruzi Liga Hercegovine koji su Posušju i Hercegovini omogućili ovaj uzbudljivi sportski događaj.

Svi se slažu kako je ovo bila najposjećenija završnica Lige Hercegovine. Svake večeri tražilo se mjesto više na tribinama, dok je finale ispratilo više od 4000 ljudi.

Iduće godine domaćin Lige Hercegovine bit će Čapljina.

radioposusje.ba / Posušje.net