Radioposusje
- 09.02.2021.
 

U znak sjećanja na prerano preminulog književnika, novinara, utemeljitelja i dugogodišnjeg urednika "Glasnika mira" te književno - poučnog lista za mlade "Cvitak" - Krešimira Šegu, Udruga građana "Cvit" i Ogranak Matice htvatske - Mostar upriličit će književni memorijal. Memorijal će se održati na datum Šeginog rođenja, u četvrtak 11. veljače na Maloj sceni mostarskog Hrvatskog narodnog kazališta s početkom u 14 sati, javlja jabuka.tv.

"S Krešom je bilo zadovoljstvo raditi. Imali smo širok krug suradnika, neke je bolje poznavao on, neke ja, a većinu smo ih obojica dobro poznavali. Kolege su ga poštovale jer je uvijek bio spreman pomoći, vedar i nasmijan i prepoznatljiv po specifičnoj lakoći komunikacije sa svima s kojima je dolazio u kontakt", prisjetio se Krešimira Šege  književnik Miro Petrović, koji je skupa s njime u rujnu 2000. godine i pokrenuo prvi bosanskohercegovački dječji list s hrvatskim kulturnim identitetom.

List “Cvitak”, čiji su stalni suradnici nekoć bili i nezabravni Dragutin Tadijanović, Zvonimir Balog i Vesna Parun, u međuvremenu je ovjenčan Zlatnom poveljom za najbolja izdanja Matice hrvatske za 2008. godinu, a 2017. je osvojio prestižnu nagradu “Mali princ” za stvaralački doprinos razvoju dječje literature u BiH.

Uspomenu na jednog od utemeljitelja lista, koji već više od dva desetljeća mladom čitateljstvu predstavlja suvremenu dječju literaturu najviših estetskih dometa, ovom prigodom oživjet će spisatelji i suradnici “Cvitka”: Radica Leko, Iva Nuić, Sonja Škobić, Milena Jukić-Bandić, Miljenka Koštro i Miro Naletilić.​

Radioposusje.ba