Radioposusje
- 03.07.2019.

Dodjelom nagrada  je zatvoren 18. Međunarodni festival klapa Perast u Crnoj Gori. U kategoriji muške klape i nove klapske pjesme nastupilo je devet klapa među kojima je i klapa „Zvizdan“ iz Posušja koja je po ocjeni stručnog žirija osvojila drugo mjesto. „Iz Perasta se vraćamo s lijepim iskustvom i u Posušje donosimo II. nagradu stručnog žirija! Čestitke ostalim nagrađenim klapama!“ objavili su članovi klape na svojoj facebook stranici.

U kategoriji muške klape po ocjeni stručnog žirija prvo mjesto osvojila je klapa ,,Contra“ iz Splita, drugo ,,Zvizdan“ iz Posušja, a treće ,,Valdibora“ Rovinj dok je po ocijeni publike najbolja klapa ,,Štiglići“ iz Podgorice.

Za kategoriju nova klapska pjesma za najbolji tekst, prema ocjenama posebnog žirija prvo mjesto dobila je pjesma ,,Stol dida moga“, drugo „Moltva za more“, a treće ,,Ljubav od luše“. Nagradu za debitantski nastup dobili su ,,Primorkinje“ iz Budva, ,,Štiglici“ iz Podgorice i ,,Marineri“ iz Kotora.

Prema ocjenama stručnog žirija najbolja crnogorska klapa je ,,Bellezza“ iz Tivta. Dok su nagrade za najbolju kompoziciju dobili Vedran Bonočić, Duško Tambača, Milan Kovačević i Marko Šimić.

Podsjetimo, u natjecateljskom dijelu u kategoriji ženske klape, koje je održano preksinoć prvo mjesto po ocjeni publike i stručnog žirija pripalo je klapi ,,Luše“ iz Splita, drugo klapi ,,Bellezza“ iz Tivta , a treće mjesto klapi ,,Uzorita“ iz Sukošana.

Stručni žiri je radio u sastavu Mojmir Čačija-predsjednik, Zlata Marjanović, Mario Katavić, Zorana Larković, Marina Dulović, Jasminko Šetka i Vladimir Begović. Dok su članovi posebnog žirija koji su birali najljepše stihove u kategoriji nove klapske pjesme bili Tina Braić Ugrinić, Maja Grgurović, Vjera Banićević i Mila Moškov, prenosi informaciju radio Kotor.

radioposusje.ba