Radioposusje
- 17.10.2019.

Nova poslastica stiže iz glazbene radionice jedne od naših najpopularnijih klapa, koja je svoj status odavno potvrdila pjesmama, ali i dvama rasprodanim zagrebačkim koncertnima u Lisinskom.

Poznati kao emocionalni i temperamentni, ali i skloni odličnim suradnjama s drugim glazbenicima klapa Rišpet ni ovoga puta neće razočarati, poručili su iz Hit Recordsa.

Kada ljubav dvije duše spoji, nova je pjesma klape Rišpet koja predstavlja svojevrsnu odu ljubavi skladatelja i osnivača klape Pere Kozomare na tekst Roberta Pilepića. Ekipa iz Rišpeta još jednom je pokazala kako je ljubav i samo ljubav njihov moto i pokretač.

Nježna balada u prepoznatljivom tonu Rišpeta snimljena je u suradnji s jednim od najprepoznatljivijih glasova Duškom Ćurlićem.

'Ne moram niti govoriti koliko mi znači što je legendarni TV voditelj Duško Ćurlić snimio suradnju s  Rišpetom. Duško je toliko dobar, jednostavan i toliko velik čovjek. Ima fantastičnu boju glasa, još prije desetak godina sam mu u šali rekao da ćemo kad tad zajedno nešto snimiti  i eto, napokon se zaista dogodilo. Kad je snimao svoj dio u studiju, svako malo sam se naježio.'

'Ovo je pjesma o istinskoj sreći, pronalasku ljubavi života i svim onim lipim osjećajima koje dijeliš s osobom koju voliš. Ovo je zapravo velika oda jubavi i zaljubljenosti. Vjerujem da će svi koji nekoga vole, itekako pronaći dio sebe utkan u ovoj pjesmi', istaknuo je Pero Kozomara.

Zadovoljstvo odrađenim poslom, nije krio ni Duško Ćurlić, 'Dugo već postoji ideja da snimimo nešto zajedno. Iznimno poštujem Peru Kozomaru kao sjajnog autora mnogih pjesama koje su našle svoje mjesto i pomalo već postaju evergreeni (Meni ne more bit, Zora bila, Ćaća, Još ne mogu pristat volit…). Ovo što radi s klapom Rišpet je zaista vrhunski i nisam ni trena dvoumio trebam li snimiti ove stihove. Na sreću samo recitiram tako da se ne morate bojati. Ivo Amulić sjajno je otpjevao, dečki vrhunski pratili i mislim da je nastala jedna zaista posebna i iskrena pjesma. Bila mi je velika čast surađivati sa svima njima. I iskreno veselim se i imam onu dobru tremu.'

Kada ljubav dvije duše spoji ima predivan spot, na kakve nas je uostalom Rišpet već i navikao. Za video sniman na atraktivnim lokacijama u Splitu i Galeriji Meštrović, zaslužan je Željko Petreš. 

(radioposusje.ba)